Un doctorand in fizica din Statele Unite a aflat locul ideal unde trebuie asezat routerul pentru un semnal mai bun la internet.

Jason Cole a realizat o serie de calcule complexe si a ajuns la o concluzie logica.

Potrivit „The Daily Dot“, Jason Cole era ingrijorat de optimizarea semnalului de WiFi din apartamentul sau si a cartografiat camerele, oferind valori de reflexie peretilor si apoi facand cateva ecuatii Helmholtz pentru a face harta undelor electromagnetice pe care le emite routerul si care ajung la dispozitivele noastre.

De exemplu, in aceasta harta de mai jos Cole arata cum se misca undele prin casa sa si care ar fi locul ideal pentru a pune routerul, in asa fel incat semnalul sa ajunga peste tot. In casa lui Cole si, probabil, in orice casa routerul trebuie sa stea in centru, intre toate camerele.

Cu toate acestea, dupa ce a studiat mai bine problema, Cole a realizat ca unii pereti absorb mai mult semnalul si altii nu. Asa ca a facut un model mai exact, pe care-l puteti vedea mai jos.

Poate vi se pare ca totul este teoretic, dar Cole a realizat si o aplicatie care poate fi cumparata cu 3,5 lei, care promite sa ne spuna locul ideal unde sa ne montam sursa de internet, pentru ca toate dispozitivele noastre sa aiba semnal, indiferent unde suntem in casa. Si, in definitiv, va spunem noi un sfat: daca aveti o casa mai mare, nu va cumparati un router slab.

Sursa: adevarul.ro

Citeste caplimpede