Presedintele Klaus Iohannis a postat, joi, pe Facebook, cu ocazia Zilei Carti, citatul preferat, din Mircea Eliade: ”Nu sunt pierdute decat acele batalii pe care nu le incepi niciodata”, aratand ca ”suntem ceea ce citim, iar cartile ne indruma si ne formeaza, iar o Romanie moderna este una educata.

”Cu totii am fost la un moment dat influentati de o anumita carte sau inspirati de un fragment cu care ne-am identificat. De Ziua Internationala a Cartii, posteaza si tu citatul preferat, utilizand hashtagul #Romaniaciteste”, se arata in postarea de pe pagina oficiala a presedintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis prezinta citatul sau preferat: ”Nu sunt pierdute decat acele batalii pe care nu le incepi niciodata.” Mircea Eliade, Oceanografie.
In imaginea care insoteste postarea, presedintele transmite si mesajul: ”O Romania moderna este o Romanie educata. Suntem ceea ce citim, iar cartile ne indruma si ne formeaza”.
Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor este initiata si sarbatorita de UNESCO, din 1995, in fiecare an, pe 23 aprilie.
In aceasta zi s-a nascut si a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strans legata de nume celebre ale literaturii mondiale: Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d’Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov si Maurice Druon.
Ideea a prins foarte repede, mai ales in Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vanduta de Sf. Gheorghe (23 aprilie) a ajutat la promovarea evenimentului.
Prin Hotararea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, 23 aprilie a fost declarata Ziua Bibliotecarului din Romania.
Incepand din 2005, in Romania, pe 23 aprilie se sarbatoresc Ziua Bibliotecarului din Romania si Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de autor.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.