Tara noastra detine cele mai importante rezerve de apa minerala din Europa. Apa romaneasca este si cea mai puternic mineralizata din lume, fapt care ii confera adevarate puteri terapeutice.

Romania detine 60% din rezervele de apa minerala ale Europei. Cu aceste rezerve, tara noastra ar putea asigura timp de 20 de ani necesarul de apa de pe tot teritoriul Europei, dar numai 20% sunt valorificate in acest moment.

“Romania are o apa minerala de cea mai buna calitate, cu foarte multe componente minerale, pe diverse zone, incepand din nordul tarii pana in Banat. Chiar detinem un portofoliu foarte larg de ape foarte puternic mineralizate, de care organismul uman are nevoie de-a lungul timpului. Din apa, organismul isi absoarbe cel mai repede mineralele, incepand cu magneziul, fierul, zincul, tot ce are nevoie. Din punctul meu de vedere, apele minerale sunt cea mai mare bogatie pe care o are Romania. Cei din Uniunea Europeana stiu foarte bine despre bogatia apelor minerale de la noi. Mai mult, sunt printi din tarile arabe care isi cumpara din Romania containere intregi cu apa. Din pacate insa, exportul de apa minerala este sub 10%, pentru ca nu exista promovare”, ne spune Radu Dumitru, director general al Societatii Nationale a Apelor Minerale (SNAM), confom ziaruluiring.

Trebuie consumata apa minerala, periodic, din diverse zone, pentru ca omul are nevoie si de zinc, si de magneziu si nu toate apele le contin, ne mai spune Radu Dumitru. “Din acest motiv, o data la o luna-doua, apa minerala trebuie schimbata. Nu poti sa bei aceeasi apa un an de zile pentru ca organismul absoarbe doar anumite minerale din apa respectiva. Schimband-o periodic, organismul isi ia necesarul de minerale. O apa cu magneziu peste 5 miligrame este o apa foarte buna, pentru ca organismul are foarte multa nevoie de magneziu, mai ales pentru sistemul nervos. La fel si calciul, sodiul, astfel ca nu mai punem sare suplimentar pe alimente daca bem o apa sanatoasa, pentru ca nu mai cere organismul. Zincul este un inlocuitor al indulcitorilor si daca bem apa cu zinc nu mai este nevoie de zahar”, ne-a precizat directorul general al SNAM.

Radu Dumitru ne spune ca apele imbogatite cu dioxid de carbon trebuie evitate. “Romania are izvoare cu ape minerale naturale carbogazoase, care asa vin din pamant. Sunt pe piata doar cateva ape carbogazoase naturale. CO2 care se introduce in apa este facut prin diverse procedee chimice si ar trebui sa evitam aceste tipuri de apa”, a afirmat directorul general al SNAM. Totodata, potrivit conducerii SNAM, tot ce se gaseste in Subcarpati, pe partea de sud, nu sunt ape minerale. “Sunt alte categorii de ape, ape de izvor mai putin mineralizate”, a mai afirmat Radu Dumitru.

Apa care vindeca aparatul digestiv

Radu Dumitru ne mai spune ca se mai produce doar un singur sortiment de apa medicinala din toate care se gaseau pe piata romaneasca. “Apa Valcele, de la Covasna, este o apa minerala extraordinara, cel putin pentru aparatul digestiv, si este unica in Europa. Ajuta la tractul intestinal, la refacerea florei stomacale. Nu gasesti nicaieri in Europa apa care sa trateze problemele aparatului digestiv si sa inlocuiasca medicamentele”, a mai precizat Radu Dumitru. 2.000 de izvoare de ape minerale au fost depistate in Romania. “Avem in statiunea Borsec, pe Valea Oltului, la Covasna, la Slanic Modova izvoare naturale cu apa minerala care curg liber de sute de ani.”, Radu Dumitru, director general al SNAM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.