Acasă Timp liber Cultura Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Einstein spuse pe patul...

Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Einstein spuse pe patul de moarte

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Albert Einstein a fost unul din cei mai straluciti oameni de stiinta din istoria omenirii. S-a nascut pe 14 martie 1879, iar in aprilie 1955 a murit in urma unei hemoragii interne, dupa o ruptura cauzata de un anevrism aortic abdominal, o boala de care suferea de cativa ani.

Cu cateva ore inainte sa moara, doctorii i-au propus lui Einstein sa-l supuna unei operatii in premiera, aceasta fiind singura solutie pentru prelungirea vietii sale. Einstein a raspuns simplu: „Mi-am facut datoria, a venit vremea sa ma duc. O sa plec intr-un mod elegant”.

In 1948, cu sapte ani inainte de moartea sa, Einstein suferise o operatie in acest sens si a continuat sa lucreze, in ciuda durerii. Einstein a publicat numeroase lucrari de stiinta in anii 1950. Chiar si in ziua mortii sale, survenita in 1955, savantul lucra la un discurs pe care ar fi urmat sa-l ofere unei televiziuni din Israel si a adus draftul la spital. Discursul a ramas neterminat, in urma mortii omului de stiinta, scrie gandul.

„Nu incerca sa devii un om de succes, ci un om de valoare”, a declarat, candva, Einstein. Cea mai cunoscuta contributie a sa la stiinta, teoria relativitatii, a fost publicata in 1915. in 1921, Einstein a castigat premiul Nobel si a mai lucrat alti 30 de ani cu aceeasi intensitate, scrie Business Insider.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos