Cap Limpede

Cultura

Care ar fi fost ultimele cuvinte ale lui Einstein spuse pe patul de moarte

Albert Einstein a fost unul din cei mai straluciti oameni de stiinta din istoria omenirii. S-a nascut pe 14 martie 1879, iar in aprilie 1955 a murit in urma unei hemoragii interne, dupa o ruptura cauzata de un anevrism aortic abdominal, o boala de care suferea de cativa ani.

Cu cateva ore inainte sa moara, doctorii i-au propus lui Einstein sa-l supuna unei operatii in premiera, aceasta fiind singura solutie pentru prelungirea vietii sale. Einstein a raspuns simplu: „Mi-am facut datoria, a venit vremea sa ma duc. O sa plec intr-un mod elegant”.

In 1948, cu sapte ani inainte de moartea sa, Einstein suferise o operatie in acest sens si a continuat sa lucreze, in ciuda durerii. Einstein a publicat numeroase lucrari de stiinta in anii 1950. Chiar si in ziua mortii sale, survenita in 1955, savantul lucra la un discurs pe care ar fi urmat sa-l ofere unei televiziuni din Israel si a adus draftul la spital. Discursul a ramas neterminat, in urma mortii omului de stiinta, scrie gandul.

„Nu incerca sa devii un om de succes, ci un om de valoare”, a declarat, candva, Einstein. Cea mai cunoscuta contributie a sa la stiinta, teoria relativitatii, a fost publicata in 1915. in 1921, Einstein a castigat premiul Nobel si a mai lucrat alti 30 de ani cu aceeasi intensitate, scrie Business Insider.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-82481").on("click", function(){ $(".com-click-id-82481").show(); $(".disqus-thread-82481").show(); $(".com-but-82481").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});