Acasă Stirile zilei Pharma Cardul electronic de sanatate! Vezi ce informatii va contine!

Cardul electronic de sanatate! Vezi ce informatii va contine!

Deocamdata, cardul electronic de sanatate este testat in Arad, unde se experimenteaza folosirea lui pe loturi mici. El va fi obligatoriu la fiecare vizita la medicul de familie si va inlocui adeverinta de asigurat eliberata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Ce informatii va contine cardul electronic de asigurari de sanatate

19 cardul electronic de sanatate (1)Informatiile minime pe cale le va contine cardul sunt numele si prenumele asiguratului, codul unic de asigurat diferit de CNP si format din 20 de caractere, numarul de identificare al cardului si data expirarii cardului (vezi foto), potrivit alineatului 4 din articolul 8 din normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate.

Doar cu acordul pacientului, medicul de familie va incarca pe card date precum persoane de contact in caz de urgenta, grupa sanguina a asiguratului, consimtamantul pentru donarea de organe, date medicale cu risc vital ale pacientului.

Cardul va permite identificarea calitatii de asigurat a pacientului (realizata in prezent prin adeverinta de asigurat) si accesul medicilor de familie si medicilor de urgenta la o serie de date medicale cu risc vital ale pacientului, informatii care ii pot salva viata, putandu-se evita administrarea de medicamente incompatibile cu profilul sau medical, in masura in care pacientul a fost de acord ca aceste informatii sa fie incarcate pe card.

Sursa: economica.net