Acasă Stirile zilei Justitia Capul retelei permiselor auto false din Arges condamnat definitiv

Capul retelei permiselor auto false din Arges condamnat definitiv

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul sef al Serviciului Permise de Conducere Arges, condamnat definitiv la 6 ani de inchisoare, potrivit Mediafax. Instanta suprema i-a condamnat definitiv, luni, in dosarul permiselor eliberate fraudulos in Arges, pe fostul sef al Serviciului Permise de Conducere Gheorghe Vlasceanu si pe fostul sau adjunct Vasile Voinea la cate sase ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis apelurile declarate de fostul sef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Arges Gheorghe Codrut Vlasceanu, de fostul sau adjunct Vasile Voinea, Daniel Zidaru, Laurentiu Ionut Balan, Traian Proca, Aurelian Radoi, Ion Ionascu, Daniel Paul Mandu, Laurentiu Georgel Neagoe, Ion Ciripan, Constantin Izabel Tudoroiu, Constantin Marcu, Marius Epure, Nicolae Anghel, Mihai Craciun, Gheorghe Marius Mierla, Badea Florin Boroiu, Laurentiu Constantin Floroiu si Constantin Tinca impotriva sentintei din 14 februarie 2012 pronuntata de Curtea de Apel Targu Mures.

Astfel, in rejudecare, instanta suprema i-a redus pedeapsa lui Gheorghe Vlasceanu de la 14 ani la sase ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, dispunand ca pedeapsa complementara interzicerea unor drepturi timp de trei ani. Pedeapsa va fi redusa cu perioada in care acesta a fost retinut si arestat, respectiv din 14 iunie 2008 pana in 7 august 2009.

Vasile Voinea, fostul adjunct al lui Vlasceanu, a fost condamnat pentru luare de mita tot la sase ani de inchisoare cu executare, pedeapsa fiind redusa si in cazul lui, de la 11 ani si opt luni. Instanta a mai dispus ca Voinea sa aiba interdictie de a exercita anumite drepturi inca trei ani dupa executarea pedepsei principale. Din pedeapsa de sase ani de inchisoare va fi scazuta perioada in care Voinea a fost retinut si arestat, respectiv 14 iunie 2008 – 7 august 2009.

Decizia instantei supreme este definitiva, condamnatii urmand sa fie incarcerati.

Potrivit DNA, in perioada 2006 – iunie 2008, in judetul Arges si-a desfasurat activitatea un grup infractional organizat, care a actionat in scopul obtinerii unor sume de bani pretinse si primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obtinerea in mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Arges.