Acasă Stirile zilei Justitia Captura record de droguri in Romania: 333 kg de heroina in valoare...

Captura record de droguri in Romania: 333 kg de heroina in valoare de 40 milioane euro

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DIICOT din Bucuresti au prezentat miercuri cele 333 de kilograme de heroina gasite in urma cu o zi intr-un TIR, care incerca sa iasa din tara prin Vama Petea din judetul Satu Mare.

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca aceasta este cea mai mare captura de heroina pe teritoriul Romaniei dupa 1990, precedenta fiind din 2005, cand au fost gasite 256 kg.

Drogurile erau ambalate in pachete si transportate intr-un TIR, in rezervoare speciale din tabla, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate.

Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piata angro fiind de 8 milioane euro, iar dupa vanzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro.

Pachetele cu droguri erau imbibate cu boia de ardei iute si piper, pentru a nu fi descoperite de cainii anti-drog.

Daniel Horodniceanu a mai spus ca gruparea era formata din traficanti romani si turci, 11 persoane fiind audiate in acest caz, iar 4 au fost retinute si prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.

Persoanele retinute sunt doi cetateni romani si doi cetateni turci, cu domiciliul in Romania.

La randul sau, comisarul-sef de politie Jean Cucu a declarat ca primele informatii despre acest transport de droguri au aparut in urma cu patru ani, reteaua fiind supravegheata din 2011.

Operatiunea de prindere a traficantilor a avut numele de cod „Green Arrow”, iar tara de origine a drogurilor era Afganistanul.

Drogurile au fost aduse pe ruta Afganistan — Azerbaidjan — Georgia — Armenia, apoi transportate pe Marea Neagra in Ucraina, iar de aici in Romania, avand ca destinatie Olanda si tari din Europa de Vest.

in cadrul operatiunii, autoritatile romane au cooperat cu parteneri din Turcia, Ucraina si state din Vestul Europei, iar in ultima saptamana peste 100 de politisti au fost angrenati in prinderea in flagrant a traficantilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos