Acasă Sanatate Canabis: medicament pentru boli grave, fara efecte euforice

Canabis: medicament pentru boli grave, fara efecte euforice

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii israelieni au reusit sa dezvolte un soi de canabis care poate fi utilizat ca tratament pentru diverse boli, fara a avea efectele euforice cunoscute ale plantei, potrivit cotidianului Maariv.

Aspectul, mirosul si gustul acestui soi de canabis sunt identice cu cele ale plantei originale, dar cel care o fumeaza nu resimte efectele asociate tetrahidrocanabinolului (THC), substanta activa din marijuana.

„Multi dintre pacientii nostri au incercat noua planta si s-au plans apoi ca au fost mintiti”

a explicat Tzahi Klein, un oficial al Tikkun Olam, compania care a dezvoltat noul soi de canabis, facand referire la faptul ca acestia nu au resimtit binecunoscutele efecte euforice.

Tikkun Olam a neutralizat efectele THC si a crescut nivelul efectului unei alte substante – canabidiol (CBD), eficace in tratarea diabetului si altor tulburari psihice.

Noua marijuana nu da dependenta si nici nu provoaca senzatia de foame cu care se confrunta consumatorii.

Legea israeliana interzice consumul de marijuana, cu exceptia cazurilor medicale. Circa 6.000 de israelieni suferind de diverse maladii au primit acordul de a o consuma, potrivit statisticilor publicate anul acesta de Centrul medical Sheba din Tel-Aviv si Asociatia Israeliana de Lupta contra Cancerului.