Acasă Multimedia Fotogalerie Calculatoarele de lux facute de un roman in stilul lui Louis al...

Calculatoarele de lux facute de un roman in stilul lui Louis al XVI-lea! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este timpul sa priviti calculatoarele si gadget-urile sau asa numitele “instrumentele care ne simplifica munca” ca obiecte decorative de lux care imbunatatesc imprejurimile regale. George Chirita, un roman stabilit in Franta, a devenit celebru in randul milionarilor si chiar al aristocratiei din toata lumea. De profesie inginer electronist, George Chirita s-a specializat intr-un domeniu la care nu pare sa se fi gandit nimeni inaintea lui: calculatoarele de lux. El sustine ca opera sa este inspirata din stilurile existente pe vremea regilor francezi Louis al XV-lea si Louis al XVI-lea si Empire. Romanul isi decoreaza computerele cu materiale scumpe cum ar fi aurul, marmura, lapis lazuli, potrivit bornrich.com.

“La inceput, m-am gandit sa creez un calculator care sa aiba mai mult stil si care sa fie in armonie cu decorul interior. Pana la urma, mi-am dat seama ca masina de calcul devenise un pretext pentru crearea unui adevarat obiect decorativ in sine, care sa innobileze spatiul de lucru”, spune George Chirita, creator de calculatoare de lux.

Computer Model Louis XV

Elegant, luminos si capricios, computerul cu ecran plat clasic, Louis XV a fost conceput in modul traditional francez si a fost lucrat manual, din alama, gravat cu bronz, malachit sau lapis lazuli, in timp ce toate celelalte piese sunt din aur.

Acest model de calculator este extrem de mic si unitatea centrala este incorporata in carcasa monitorului, avand componentele cele mai de calitate. Datorita faptului ca acest calculator dispune doar de un singur cablu pentru a se alimenta cu energie, tastatura si mouse-ul functionand fara fir, i se acorda o putere deosebita de apreciere pe linia calculatoarelor de lux.

Computer Model Louis XVI

Elegant, echilibrat si rezonabil, calculatorul inspirat din stilul Ludovic al XVI-lea este compus din trei parti: carcasa, coloana si baza. Partea superioara a carcasei este decorata cu frunze neuniforme placate cu bronz; alte 5 care seamana cu niste frunze de trandafir sunt placate tot cu bronz, dar ele folosesc ca si butoane pentru setarile calculatorului.

 

 

Computer Model Empire

La fel ca si celelalte modele de calculator si acest model Empire a fost fabricat manual in stil traditional francez din: alama, gravura bronz, malachit sau lapis lazuli, majoritatea pieselor fiind confectionate din aur. Pretul unui astfel de calculator porneste de la 21 000 dolari.

„Pentru a crea aceasta «tehnologie de lux», in primul rand trebuie sa folosesti ultimile inovatii din industria high-tech“, a declarat Chirita pentru Reuters.

Si pentru turisti, creatorul George Chirita ofera: stikcuri (USB) placate cu aur care sunt impodobite cu diverse flori, farfurii de lux placate cu aur si harduri placate cu aur. Interesant este faptul ca George Chirita a trimis o cheie USB , altetei Regina Elisabeta a II pentru a o adauga la colectia ei numita Diamond Jubilee – destul de legendara in acest an. Un astfel de suvenir incepe de la pretul de 1255 dolari.

„Mi-au placut foarte mult festivitatile organizate cu ocazia Jubileului de diamant al Reginei Angliei. Am incercat sa iau parte la aceste festivitati prin trimiterea unui stick USB gravat cu „fleurs-de-lys” (iris). Spre surprinderea mea, Regina mi-a scris ca a apreciat foarte mult acest stick modern, decorat cu unul dintre cele mai vechi simboluri ale regalitatii”, adauga Chirita.

Clientela lui Chirita este una internationala, desi acesta admite ca cei mai atrasi de „tehnologia de lux” sunt unii utilizatori de Internet foarte bogati din Orientul Mijlociu sau China. Totusi, printre fanii sai sunt si unele capete incoronate din Europa.

Chirita sustine ca achizitionarea unui astfel de calculator constituie o investitie. Data fiind cresterea pretului aurului, produsele sale sunt printre putinele masini de calcul a caror valoare creste in timp. Doritorii de asemenea opere de arta tehnologica trebuie sa scoata din buzunar de la 17 mii de euro in sus pentru a intra in posesia unui desktop!