Acasă Stirile zilei CALATORIA IN TIMP devine REALITATE! Fizicienii au demonstrat cum vom calatori in...

CALATORIA IN TIMP devine REALITATE! Fizicienii au demonstrat cum vom calatori in viitor cu ajutorul teoriei relativitatii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Calatoria in timp devine realitate, potrivit unui fizician britanic care le da sperante celor care isi doresc o astfel de calatorie, potrivit libertatea.ro.

Vom putea calatori in timp, insa abia peste cateva sute de ani, cu o conditie: nu va fi posibil sa ne intoarcem in trecut, ci vom putea merge in viitor.

Cercetatorul britanic Brian Cox a precizat intr-o conferinta sustinuta la British Science Festival ca in cateva sute de ani omul poate calatori in viitor, in baza teoriei generale a relativitatii, enuntata de Albert Einstein.

„Oamenii vor putea sa calatoreasca cateva sute de ani sau chiar cateva mii de ani in viitor, daca vor calatori cu o viteza foarte mare, apropiata de viteza luminii”, a explicat Brian Cox, profesor de fizica particulelor la Universitatea Manchester.

Totul va fi posibil cu ajutorul unei masini a timpului, sustine Cox.

„Principala intrebare care se pune este aceasta: «poate fi construita o masina a timpului?». Raspunsul este acesta: «da, ca sa putem sa calatorim in viitor»”, a adaugat el.

Potrivit lui Cox, calatoria in timp a fost deja posibila, insa la o scara mult mai mica. El a explicat ca trebuie sa se lucreze la tehnoogie care sa acceleze obiectele de marimi mari si ca, odata ajunsi in viitor, oamenii vor avea libertate totala de miscare.