Zvonurile privind mutarea unei divizii de peste 500 de angajati la Bucuresti a London Stock Exchange sunt pe cale sa se adevereasca dupa ce pe piata imobiliara au aparut negocieri privind o solicitare de inchriere de 6.500 mp de birouri.

Decizia luata de bursa londoneza vine in urma alegerii Romaniei dupa ce au mai luat in calcul Sofia si Varsovia. Venirea unei divizii a London Stock Exchange la Bucuresti este confirmata de surse din piata imobiliara, dar si din consultanta, insa negocierile actuale ii determina pe consultanti sa ofere putine informatii privind profilul joburilor cautate.

London Stock Exchange are 4.000 de angajati si venituri anuale de 2 miliarde de lire sterline. Grupul londonez opereaza o gama larga de piete internationale de actiuni, obligatiuni si instrumente derivate, inclusiv Bursa de la Londra, Borsa Italiana, MTS, cea mai importanta piata de venituri fixe din Europa, si platforma paneuropeana de actiuni Turquoise. Prin aceste platforme, London Stock Exchange Group ofera afacerilor internationale si investitorilor acces la pietele de capital din Europa.

Veniturile companiei, in primele noua luni din 2017, au urcat cu 19% la peste 1,4 mld. lire. Cu sediul central in Londra, London Stock Exchange Group desfasoara activitati semnificative in Italia, Franta, America de Nord si Sri Lanka. Grupul are circa 4.700 de angajati.

sursa: Ziarul Financiar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.