Burj Khalifa, din Dubai, este cea mai inalta cladire din lume, cu inaltimea sa uimitoare de 828 de metri, panorama din varful sau fiind un peisaj spectaculos si magic care iti taie respiratia. Vezi VIDEO in Galeria Multimedia!

Cu toate ca pare sa existe o legatura ciudata intre zgarie-nori si crizele financiare, aceste cladiri inalte sunt in continuare construite intr-un ritm accelerat si in prezent. China reprezinta cel mare constructor de zgarie-nori, in timp ce in India se afla in constructie 14 astfel de cladiri.

Burj Khalifa are o inaltime de 828 de metri, cu mai mult de 300 de metri peste a doua cladire din acest top, Taipei 101, din Taipei, care are 508 metri. Pe locul trei se situeaza o cladire din Shanghai.

Constructia impresionantei cladiri a inceut in 2004 si s-a finalizat in 2010. Adaposteste birouri, locuinte, dar si un hotel, iar costurile s-au ridicat la 1,5 miliarde de dolari. Investitia se poate recupera, din moment ce un metru patrat costa aici chiar si peste 40.000 de dolari.

Burh Khalifa este totodata cladirea cu cele mai multe etaje – 160. Panorama din varful sau este una care senzationala, care taie respiratia.

 

1 COMENTARIU

  1. Ce tare ar fi daca am vorbi si de noi ceilalti care acetpcam manipularea ori ca ne-am obisnuit ori ca asha e mai lejer, sau e prea tarziu pt. cei din poza ..nu.? GRESIT.!Toti deacolo sunt persoane puse de noi acolo sau ai acetpcam tacit. dute si zii bunici ca l-ai vazut pe popa pupand si alte icoane,:) zile constantenilor ca duminica viitoare e un referendum.. nu zic pt ce ca nu e locu dar daca vrei stii unde sa cautzi.:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.