Acasă Stirile zilei Social Bugetarii isi iau adio de la tichetele de masa si in 2014!

Bugetarii isi iau adio de la tichetele de masa si in 2014!

Guvernul va mentine si in 2014 interdictia de a acorda tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta catre bugetari, potrivit mediafax.ro.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate incepand cu anul 2009, iar actualul Guvern a decis sa blocheze platile si in 2014.

Exceptate vor fi institutiile finantate integral din venituri proprii.

La finele anului trecut, cand Guvernul a decis sa sisteze acordarea acestor tichete pe anul 2013, premierul Victor Ponta a declarat ca beneficiile suplimentare raman „asa cum au fost suspendate de Guvernul Boc” si ca nimeni nu va pierde niciun leu, iar aceasta situatie se va mentine „pana la adoptarea bugetului”, cand institutiile vor spune ce pot si ce nu pot acoperi. Ulterior, Guvernul nu a mai revenit asupra deciziei de a sista acordarea tichetelor.

Ordonanta mai prevede ca decontarea contravalorii abonamentelor sau biletelor de transport pentru elevii care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu se va face de catre unitatile de invatamant catre elevii beneficiari pe baza abonamentelor de transport eliberate de operatorii de transport.