Acasă Stirile zilei Justitia Borbely: Deputaţii îşi vor da seama că sunt nevinovat

Borbely: Deputaţii îşi vor da seama că sunt nevinovat

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul ministru al Mediului Borbely Laszlo spune că îşi doreşte ca deputaţii “să se decidă cât de curând” asupra cererii de începere a urmăririi penale formulată pe numele său şi că este convins că parlamentarii îşi vor da seama că este nevinovat.

El a apreciat că responsabilitatea de a decide dacă dosarul îndeplineşte condiţiile de începere a urmăririi penale este “mare”, dar s-a declarat convins că parlamentarii îşi vor da seama că este nevinovat.

“Nu este vorba de ridicarea imunităţii parlamentare. Conform Constituţiei şi legilor în vigoare, în cazul în care se cere începerea urmăririi penale împotriva unui ministru, atunci Parlamentul decide începerea sau neînceperea urmăririi penale. Din acest moment, este o responsabilitate mare a Parlamentului, pentru că Parlamentul decide dacă dosarul îndeplineşte acele condiţii de începere a urmăririi penale. Eu nu am cerut altceva colegilor din comisie – şi eu zic că e bine că s-a trimis înapoi la comisii, pentru că , colegii din Comisia juridică trebuie să citească acest dosar. Sunt convins că îşi vor da seama că sunt nevinovat şi că dosarul nu îndeplineşte condiţiile pentru începerea urmăriri penale şi atât Comisia, cât şi plenul Parlamentului trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză”

a spus Borbely.

El a subliniat că nu vrea să tărăgăneze luarea unei decizii în cazul său.

“Până acum a fost o decizie luată fără a fi prezentă acea parte a Parlamentului care acum de fapt reprezintă majoritatea în Parlament. S-a decis aproape în unanimitate – au fost vreo şase abţineri – deci toate partidele din Parlament au decis ca nu mai mult de o săptămână să se analizeze dosarul. Aş vrea să se decidă cât de curând, deci nu e nicio problemă, nu vreau să tărăgănez decizia”

a precizat acesta.