Acasă Timp liber Cultura BOMBA in domeniul criptologiei! CODUL LUI EMINESCU a fost spart de un...

BOMBA in domeniul criptologiei! CODUL LUI EMINESCU a fost spart de un ROMAN! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ilie Torsan, profesor de matematica, 40 de ani in serviciile secrete romanesti si expert in domeniul criptologiei a iesit la pensie cu gradul de general de brigada.

De atunci si-a consacrat timpul unor studii exceptionale, descoperind numeroase texte criptate in literatura romana.

Aplecandu-se in mod deosebit asupra lui Eminescu, generalul Torsan a reusit sa faca o serie de descoperiri aproape uimitoare, pentru profani, dintre care unele au fost folosite de catre eminescologi si cercetatori reputati, ca profesorii Theodor Codreanu si Nae Georgescu precum si George Ene, Dan Toma Dulciu si Ion Rogojanu. A scris peste 20 de carti pe aceste teme, dintre care oferim azi, aici, doua, de referinta: Mihai Eminescu – Investigatie Criptologica si Mihai Eminescu Documente… si Enigmele lor.

Cunoscutul bibliofil care a descoperit si primul film documentar despre Eminescu, Ion C. Rogojanu, afirma ca formula pe care a gasit-o profesorul Ilie Torsan pentru a “sparge” textele cu cifru ale unor mari poeti romani, indeosebi ale lui Eminescu, poate fi denumita „Teorema Torsan cu privire la aplicatiile sirurilor Fibonacci in domeniul Poeziei”. Ilie Torsan considera ca a identificat in scrierile lui Eminescu folosirea de catre acesta a sirurilor lui Leonardo Pisano Fibonacci (1175 – 1240), considerat cel mai mare matematician pe care l-a dat Occidentul crestin pana in secolul al 18-lea, dupa cum il prezinta profesorul de criptologie. Mai mult: Eminescu nu numai scria dar si vorbea criptat, dupa cum se releva din spusele sale dramatice, inregistrate de fiica lui Titu Maiorescu pe peronul Garii de Nord, la momentul in care Eminescu este expediat de Titu Maiorescu la sanatoriul Ober-Döbling (demonstratia mai jos).

Despre toate acestea si multe altele puteti afla chiar de la generalul Ilie Torsan, care a acordat un video-interviu portalului Ziaristi Online, in exclusivitate.

Documentare extrasa din articolul “Juramantul lui Ion Creanga nu este masonic“:

Matematicianul si profesorul de criptologie cu grad de general de brigada Ilie Torsan, releva intr-o demonstratie stiintifica exemplara codul folosit de Eminescu pentru a arata ca stie cine sunt cei care il “sacrifica”.

La doua zile dupa semnarea Tratatului secret dintre Regatul Roman si Imperiul Austro-Ungar (octombrie 18/30 1883), Eminescu este trimis la sanatoriul Ober-Döbling, la Viena, arata discipolul lui Constantin Noica, profesorul Constantin Barbu, in articolul “Eminescu – Istorisirea celei mai cumplite crime din Istoria Romaniei (Revista Tribuna, Nr 249, 16-31 ianuarie 2013 PDF). “In Gara de Nord, pe peronul garii il conduc Titu Maiorescu si fiica sa, Livia Maiorescu Dymsza. Dintr-un fragment de scrisoare, pastrat miraculos – disponibil la sursa citata -, aflam ce s-a intamplat pe peronul Garii de Nord”: “Cand ne apropiaram de cupeu, pazitorul deschise fereastra. Eminescu intinse indata mainile afara, se puse la fereastra si, facandu-si un “ochian” din degetul cel gros si din aratatorul ambelor maini ce-l tinea la ochi si razand foarte inveselit, spuse lui papa: “Dr. Robert Mayer, marele moment, o conspiratie si colo marea domnisoarã”; apoi scuipa de cateva ori, incepu sa rada si se aseza. Pazitorul ridica geamul si E. continua sa vorbeasca, scuipa apoi de doua ori in geam. In momentul plecarii il nelinisti flueratul si sunatul si incepu sa strige Argus, nu se ridica insa de pe canapea.”

Ei bine, specialistul serviciilor secrete romanesti Ilie Torsan decripteaza fraza pe baza unui cod folosit si in cazul interogatoriului lui Eminescu, cu un rezultat care iti da fiori: “Maiorescu, Marele Mason… “. Iar numele zeului cu 1000 de ochi devine “Ateul” si, in acelasi timp, “O stiu!”. Iata cheia sparta:

Vezi VIDEO pe video.caplimpede.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos