Bolile de tiroida si ficat se pot vedea pe piele! Vezi daca ai semnele indicate de dermatologul Anca Zbranca!

4256

Culoarea pielii poate spune foarte multe despre anumite afectiuni ale unor organe din corp de aceea este important sa stiti unele semne. Spre exemplu cele mai evidente sunt modificare consistentei pielii in bolile de ficat, in unele boli pulmonare, sau in afectiunile tiroidei.

!-- Composite Start -->
Loading...
<

”In unele afectiuni endocrine pielea poate sa isi schimbe consistenta , gradul de hidratare, stratul lipidic sau sa isi schimbe culoarea. In afectiuni ale ovarelor (sindrom de ovar polichistic) pielea poate deveni “grasa”, la fel si parul, in afectiuni tiroidiene (hipotiroidii sau hipertiroidii) poate fi foarte uscata si pergamentoasa, rece,  sau umeda si calda, in afectiuni ale suprarenalelor si hipofizei poate sa isi schimbe culoarea sau consistenta, etc”, explica dermatologul Anca Zbranca.

 

Piele uscata

Daca pielea devine uscata si apare senzatia de mancarime, poate fi o simpla alergie la unul dintre produsele cosmetice pe care le folositi sau poate indica lipsa fierului din organism, afectiuni ale tiroidei sau anemie. In cazul in care aveti o iritatie care nu dispare cu niciun tratament, poate fi un semn ca sunteti prea stresat.

 

Palorea-boli de rinichi

Paloarea pielii, insotita de mancarimi, poate fi semnul unor boli de rinichi. „La cei cu insuficienta renala cronica apare un miros de uree prin piele si respiratie. Mancarimile pielii apar tocmai din cauza cristalelor de uree care se elimina prin aceasta”, explica Loredana Pop, medic nefrolog. Parul uscat si fragil, dar si oboseala completeaza semnele care pot indica prezenta insuficientei renale.

 

Bataturi care nu se vindeca, indiciu al diabetului