Acasă Stirile zilei Justitia Boldea: Aveam programată această plecare și DIICOT știa. Nu trebuie să vină...

Boldea: Aveam programată această plecare și DIICOT știa. Nu trebuie să vină după mine. Mă întorc eu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, că se află în Congo, că avea deja programată plecarea, că a comunicat în 16 martie procurorului de caz acest lucru şi a transmis autorităţilor să nu îl caute, pentru că săptămâna viitoare va veni el în ţară.

Un reporter gandul.info a fost apelat, vineri, la ora 17.47, de pe un număr cu prefix de Kenya, de către deputatul Boldea, care i-a transmis „Sunt eu, sună-mă pe numărul ăsta”.

Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu”, a spus Boldea, contactat de jurnalist.

Întrebat dacă a fost o decizie bună aceea de a pleca din ţară, deputatul a răspuns: „Sunt un om liber. Pe 16, m-am dus la DIICOT, i-am zis procurorului că plec şi mi-a zis «Pleacă». M-au mai chemat şi pe 23 decembrie şi pe 24 am plecat la schi”.

El susţine că avea programată plecarea, dar nu l-a întrebat nimeni.

„Sunt în Congo. Vin singur în România săptămâna viitoare. Îmi caut bilete. Nu se poate aşa ceva. Ce fac familiei mele… Tatălui meu, fratelui meu. Este un circ. În dosar nu există niciun prejudiciu”, a continuat el, adăugând că imobilul pe care l-a donat tatălui său era cumpărat din 2005.

Întrebat de ce a plecat, în condiţiile în care era de aşteptat să se ceară ridicarea imunităţii sale, Mihail boldea a replicat: „Nu, nu ştiam. O măgărie, făcută de Roberta şi de Buda. Trebuiau cinci zile, să mă cheme şi pe mine (la Comisia juridică-n.r.) Este un circ tot dosarul ăsta. Despre ce vorbim? Falsuri? Este incredibil ce se întâmplă. Nu se poate aşa ceva. Hotărârile judecătoreşti bune, nu contează că un judecător le-a analizat. E un circ ce se face la televizor. Voi veni eu, nu să mă caute ei”.

Convorbirea s-a încheiat după 8 minute.

Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, a părăsit România sâmbătă, 17 martie, iar marţi 20 martie i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Joi, ICCJ a emis mandat de arestare în lipsă pe numele său, iar vineri dimineaţă a fost dat în urmărire internaţională.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri la prânz, la bilanţul SRI pe 2011, că Mihail Boldea se afla, în urmă cu câteva ore, în Kenya, şi că el se va implica „categoric” în readucerea acestuia în ţară.

Mă voi implica categoric şi în acest caz de aducere înapoi. Ştim unde este, vom face toate eforturile posibile. Da, acum câteva ore era în Kenya. Nu ştim unde va fi diseară”, a spus Băsescu.