Acasă Stirile zilei Bogdan Stelea a fost inclus in TOPUL CELOR MAI BUNI 100 de...

Bogdan Stelea a fost inclus in TOPUL CELOR MAI BUNI 100 de portari ai ultimelor doua decenii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bogdan Stelea se afla pe locul 97 în clasamentul celor mai buni portari din perioada 1987-2012, dat publicitatii, joi, de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS).

Stelea, cu 10 puncte, se afla la egalitate cu Andreas Isaksson (Suedia), Carlo Cudicini (Italia), Christopher Woods (Anglia), Doni (Brazilia), Fernando Harry Alvez (Uruguay), Ivan Pellizzoli (Italia), Jacques Songo’o (Camerun), Nery Alberto Pumpido (Argentina), Oscar Perez Rojas (Mexic) si Vincent Enyeama (Nigeria).

Primul loc al clasamentului este ocupat de Gianluigi Buffon (Italia – 245 de puncte), urmat de Iker Casillas (Spania – 233 puncte) si Edwin van der Sar (Olanda – 201 puncte). Pozitia a patra a revenit danezului Peter Schmeichel, cu 179 de puncte, urmat pe cinci de cehul Petr Cech (172 puncte) si pe sase de germanul Oliver Kahn (162 puncte).

Paraguayanul Jose Luis Felix Chilavert este pe locul sapte, cu 146 de puncte. Pozitia a opta este ocupata la egalitate de italianul Walter Zenga si spaniolul Andoni Zubizarreta, ambii cu câte 132 de puncte.

Topul primilor zece este închis de brazilianul Claudio Taffarel (130 puncte).

Mai multe informatii din sport pe 24S.ro!