Acasă Stirile zilei Bani Bogdan Chirieac, portavocea PSD, s-a inscris pentru a obtine bani de la...

Bogdan Chirieac, portavocea PSD, s-a inscris pentru a obtine bani de la Guvern prin OUG pentru presa! Cati bani ar putea incasa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Secretariatul General al Guvernului a dat publicitatii lista cu canalele media care s-au inscris pentru a accesa suma de 200.000.000 de lei alocata prin OUG pentru presa. Pe lista se afla cinci site-uri detinute de firma Press Media Electronic SRL, al carei actionar majoritar este Bogdan Chirieac, noteaza Aktual24.

Pe lista se afla 742 de entitati media care doresc sa acceseze banii guvernamentali. Printre acestea, se afla si cinci site-uri detinute de Press Media Electronic SRL. Press Media Electronic SRL este detinuta in proportie de 94% de Bogdan Chirieac, alte cate 3 procente fiind detinute de Crisan Rudolf Andreescu si Val Vilcu.

Site-urile controlate de Chirieac sunt: DC News, Stiri Diaspora, DC Medical, DC Business, Defense Romania.

Lista integrala poate fi consultata AICI

Ordonanta de urgenta 63/2020 prevede ce sume vor fi alocate „pentru furnizorii media online”: 5 lei/1.000 afisari, dar nu mai mult de 5 afisari/vizitator unic si nu mai mult de 150.000 lei/luna pentru un site, pentru bannere 970 x 250 pixeli, 300 x 250 pixeli si 300 x 600 pixeli, amplasate in primele doua ecrane ale portalurilor web varianta desktop si maximum trei ecrane in varianta mobil, fara a depasi doua pozitii publicitare pe fiecare pagina afisata.

DC News, principala publicatie detinuta de Chirieac, ar putea sa incaseze aproximativ 30.000 de euro pe luna, in total 120.000 de euro pe patru luni, scrie Aktual24.

Seful Cancelariei premierului Orban, Ionel Danca, a anuntat miercuri ca 900 de canale media (posturi TV, posturi radio, site-uri si publicatii) au depus cereri pentru a beneficia de OUG petru presa. Prin aceasta OUG se acorda 40 de milioane de euro pentru o „campanie de informare” privind masurile de contra pandemiei.

„900 de cereri pentru diverse canale media. Se impune prelungirea termenului pentru clarificarea documentelor depuse. Cei care indeplinesc conditiile vor putea semna contractele, cei care au documentatie incompleta vor avea un termen de 10 zile pentru claficare, daca sunteti de acord cu modificarea ordonantei”, a declarat Danca.

„Avem o multime de informatii publice de transmis cetatenilor”, a raspuns premierul, spunand ca este de acord.