Kazahstanul a fost lovit de boala somnului, oamenii cazand brusc intr-o stare de somn de pana la 6 zile.

Boala misterioasa a aparut din senin si nimeni nu poate descoperi cauzele si niciun leac pentru a o eradica.

Stirea este una curioasa in conditiile in care agentiile de presa relateaza ca in ultima perioada in Kazahstan sute de oameni s-au prezentat la spital suferind de un sindrom al somnului. Oamenii, pur si simplu se culca noaptea ca si cum nimic nu s-a intamplat si ciudat este faptul ca se trezesc abia peste 6 zile. in timpul somnului indelungat, comparabil cu o stare de hibernare, nu se produc modificari ale functionarii organismului.

Medicii nu pot diagnostica cauzele acestei boli, dar se pare ca are legatura cu encefalopatia. Aceasta boala este una care afecteaza creierul, motiv pentru care organismul poate intra intr-o stare profunda de somnolenta. Cu toate acestea, pacientii diagnosticati cu sindromul hibernarii se trezesc brusc dupa 6 zile de somn continuu, dupa care isi continua viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Specialistii din Kazahstan au initiat o ampla cercetare cu privire la zona din care s-a nascut aceasta boala bizara. La prima vedere, s-a subliniat faptul ca uraniul exploatat in zonele miniere are o influenţa nefasta asupra functionarii creierului uman. in acest fel, exista numeroase voci ale oamenilor de stiinta, care sustin ca expunerea prelungita sau contactul cu elementul chimic provoaca leziuni minore ale creierului.

Somnul de 6 zile se presupune a fi modalitatea prin care corpul uman reactioneaza pentru a elimina uraniul. Aceasta este o pura teorie, nedemonstrata inca, cel putin in conditiile in care nivelul de radioactivitate din cele mai mari orase din Kazahstan a fost masurat si nu s-a inregistrat nimic iesit din comun.

Interesant mai este faptul ca sindromul somnului nu a afectat pana in prezent decat populatia din Kazahstan. Mai mult de atat, aceasta boala nu prezinta niciun simptom specific, in consecinta poate afecta pe oricine si in orice conditii, inclusiv pe romani.

Sursa: efemeride.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.