Acasă Stirile zilei BOALA care ameninta toata EUROPA! Iti paralizeaza CORPUL in cateva ore!

BOALA care ameninta toata EUROPA! Iti paralizeaza CORPUL in cateva ore!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reaparitia poliomielitei in Siria ar putea ameninta atat tarile vecine, cat si Europa, avertizeaza expertii germani.

„OMS a confirmat aparitia a cel putin zece cazuri de poliomielita in Siria, unde vaccinarea a scazut puternic in timpul razboiului civil”, scriu intr-o scrisoare deschisa profesorii Martin Eichner de la Universitatea Tübingen si Stefan Brockmann de la Departamentul regional pentru Sanatate din Reutlingen.

Odata cu exodul unui mare numar de refugiati catre tari vecine si Europa, in prezent exista riscuri ca virusul sa fie reintrodus in regiuni in care poliomielita a fost eradicata de cateva zeci de ani, isi exprima ei ingrijorarea. Cei doi experti avertizeaza in special asupra riscurilor sporite privind revenirea poliomielitei in regiuni din Europa in care vaccinarea este slaba, ca Bosnia-Hertegovina, Ucraina si Austria. In opinia lor, „vaccinarea doar a refugiatilor sirieni, cum a recomandat Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, este necesar sa fie considerata insuficienta. Sunt necesare masuri mai complete”.

Intr-un comentariu separat, publicat in The Lancet, specialistul britanic Benjamin Neuman de la Universitatea Reading apreciaza ca „epidemia siriana pune Europa in pericol”, din cauza tipului de vaccin utilizat pe continent, mai sigur, dar care ofera o protectie mai putin buna.

„Un procent mic de copii din Marea Britanie risca sa contracteze poliomielita in cazul in care ar fi expusi viruslui. Pana la stingerea completa a virusului, este esential sa continuam sa ne vaccinam copiii”, scrie acest virusolog.

Poliomielita este provocata de un virus care invadeaza sistemul nervos si care poate antrena o paralizie in decurs de cateva ore. Ea atinge in principal copii.

Sursa: antena3.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos