Acasă Politic Blaga da un ultimatum PNL-ului in privinta fuziunii cu PDL-ul

Blaga da un ultimatum PNL-ului in privinta fuziunii cu PDL-ul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liderul PDL, Vasile Blaga, crede ca dupa congresul PNL-ului care va avea loc in urmatoarea perioada, liberalii ar trebui sa se decida clar in privinta realizarii fuziunii cu partidul condus de el. Mai mult acesta vrea sa fie luata o hotarare in acest sens pana cel tarziu la 1 septembrie.

 

„Dar eu cred cain aceasta vara, iulie-august, decizia politica de fuziune, a congreselor celor doua partide, trebuie luata. (…) Cel mai târziu 1 septembrie, daca s-ar putea si mai devreme si eu cred ca se poate mai devreme. Dar, repet, – trebuie sa discutam si cu colegii nostri – decizia politica a congreselor trebuie luata, cu un statut nou, al noului partid”, a spus presedintele PDL.

 

El a mentionat ca, dupa decizia politica, vor urma demersurile juridice de inregistrare a noului partid.

 

„Sa nu uitam, chiar si ultimului partid care s-a inregistrat i-au trebuit vreo cinci luni. Când se termina Congresul PNL se intra in vacanta judecatoreasca, parcursul dureaza. Indiscutabil, ne-am inteles de prima data ca pe parcursul precampaniei, 1 septembrie, pâna dupa campanie nu ne vom ocupa de amenajari interioare intre structurile noastre si ale lor, ci de campania electorala”, a spus liderul PDL.

 

„Fuziunea este gata când esti inregistrat in registrul partidelor politice si acest lucru dureaza, dar decizia politica este cea importanta”, a mai spus el, subliniind ca se asteapta ca aceasta decizie politica de fuziune sa aiba loc pâna in 1 septembrie.

Vasile Blaga a precizat de asemenea ca statutul viitoarei formatiuni este „in proportie de 90% gata” si ca lucrul la „Programul pentru România” este intr-o faza avansata.

 

Blaga a mai spus ca „absolut niciunul” dintre liderii PDL nu se opune fuziunii cu PNL, decizia legata de fuziune fiind luata in unanimitate in Colegiul Director al partidului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos