Acasă Stirile zilei BISERICA ORTODOXA RUSA a dat AVERTISMENTUL: Se anunta o CATASTROFA CIVILIZATIONALA in...

BISERICA ORTODOXA RUSA a dat AVERTISMENTUL: Se anunta o CATASTROFA CIVILIZATIONALA in ORIENTUL MIJLOCIU!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Seful Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a anuntat o catastrofa civilizationala in Orientul Mijlociu, pentru ca eliminarea minoritatii crestine din Siria poate duce la disparitia totala a crestinilor din aceasta zona.

„Tragedia Siriei, tragedia Irakului s-au transformat intr-o imensa tragedie pentru populatiile crestine. Si nu numai crestinii sufera, ci si musulmanii. Dar, intrucat populatia crestina este minoritara in aceste tari, eliminarea ei poate duce la disparitia totala a prezentei crestine in Orientul Mijlociu, ceea ce va insemna o catastrofa civilizationala”, a afirmat patriarhul rus in cadrul unei intalniri cu marele muftiu al Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun.

Crestinii din Siria, a adaugat patriarhul Kirill, „nu au fost importanti de undeva, ei provin din aceste locuri, unde este casa lor”. Pacea in Siria, a mai afirmat seful Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost distrusa din cauza „amestecului unor forte externe”.

„Fonduri importante au fost deblocate pentru rasturnarea guvernului legitim sirian si in aceasta lupta au fost sustinuti toti cei care au dorit sa lupte impotriva guvernului (sirian), inclusiv fortele cele mai radicale si crude”. Ajutorul extern, a continuat patriarhul rus, a permis gruparilor distructive sa devina „o forta foarte periculoasa, cunoscuta ca Statul Islamic, care distruge viata oamenilor in Siria si in Irak si care reprezinta o amenintare reala pentru pacea in aceasta regiune”.

In urma cu cateva zile, mitropolitul Ilarion, seful Departamentului pentru relatii externe din cadrul Patriarhiei ruse, declara, cu prilejul unei vizite la Moscova a patriarhului Bisericii Copte, Teodor al II-lea, ca „in unele tari din Orientul Mijlociu are loc un genocid al crestinilor, cu acordul tacit si, poate, chiar cu aprobarea puterilor occidentale”.

In acelasi timp, mitropolitul Ilarion a acuzat tarile occidentale de aplicarea unor standarde duble in Orientul Mijlociu.

„Standardele duble sunt caracteristice pentru actiunile tarilor occidentale. Acestea proclama idealurile democratiei si, in numele acestor idealuri, puterile occidentale se amesteca in situatia tarilor din Orientul Mijlociu, rasturnand regimurile existente acolo, dar dupa aceea nimeni nu mai are grija de ceea ce se va intampla mai departe, de soarta crestinilor din aceste tari”, afirma reprezentantul Patriarhiei ruse.

Sursa: agerpres.ro