Acasă Life Biserica MORMONA face precizari despre VIATA DUPA MOARTE

Biserica MORMONA face precizari despre VIATA DUPA MOARTE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Biserica mormona si-a informat credinciosii, prin intermediul unui articol de 3.500 de cuvinte, in legatura cu faptul ca oamenii nu vor primi o planeta proprie in viata de apoi, desi acest lucru pare sa fie scris in Cartea lui Mormon.

Biserica mormona pare sa se dezica de canonul potrivit caruia credinciosii ei sunt invatati ca vor avea propria planeta in viata de apoi, o idee eronata popularizata adeseori in cultura pop, cel mai recent in musicalul „The Book of Mormon”, pus in scena pe Broadway, informeaza dailymail.co.uk.

Noul articol reafirma credinta acestei biserici in faptul ca oamenii pot deveni asemeni lui Dumnezeu in eternitate, insa spune ca „acea imagine de benzi desenate cu oameni care isi primesc propria planeta” nu reprezinta cu adevarat viziunea actuala a membrilor Bisericii lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma.

Expectativa unui sentiment de exaltare este mai degraba figurativa si ambigua, oamenii nu se asteapta sa primeasca intr-adevar o planeta pe care sa traiasca, spune acelasi articol.

„Membrii bisericii isi imagineaza aceasta exaltare mai putin prin imaginea lucrurilor pe care le vor primi (dupa moarte), ci mai mult prin intermediul relatiilor pe care le au acum si prin felul in care aceste relatii ar putea sa ii purifice si sa ii inalte”, se mai arata in articolul citat.

Articolul de 3.500 de cuvinte face parte dintr-o serie recenta de articole publicate pe site-ul Bisericii mormone cu scopul de a explica si de a clarifica unele dintre cele mai sensibile teme abordate de aceasta religie.

Articolele precedente au tratat subiecte precum interzicerea barbatilor de culoare in randul clericilor mormoni si istoria timpurie a poligamiei.

Seria de articole a fost laudata de discopolii mormoni, care spun ca biserica lor a inceput in sfarsit sa vorbeasca despre unele dintre cele mai controversate si mai sensibile parti din istoria si din doctrina ei, pe care le-a ignorat in trecut.

Biserica mormona a fost infiintata in 1830 si a avut nevoie de peste un secol pentru a ajunge la un milion de credinciosi. In prezent, exista aproximativ 15 milioane de mormoni pe plan mondial.