Acasă Stirile zilei Bani Bioromoil estimeaza afaceri in crestere cu 30 la sută

Bioromoil estimeaza afaceri in crestere cu 30 la sută

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul Bioromoil, detinut de omul de afaceri Vladislav Chetrar, estimeaza ca in acest an va inregistra o cifra de afaceri de circa 230 milioane de dolari, in crestere cu peste 30% comparativ cu nivelul de anul trecut, si vrea sa se extinda in mai multe state din regiune.

„Activitatea de trading a grupului isi va mentine tendinta ascendenta, fiind sustinuta atat de cresterea procentului de biocarburanti obligatoriu a fi amestecat cu carburantii, cat si de vanzarile de produse finite care vor fi comercializate prin intermediul retelei AutoMat”, a declarat directorul general al diviziei de retail, Laurentiu Argesanu.

In 2011 Bioromoil a avut o cifra de afaceri de 166 milioane de dolari, scrie Mediafax.

Grupul opereaza, prin divizia de retail AutoMat, 15 statii de alimentare cu combustibil, iar in acest an intentioneaza sa deschida alte 20 de unitati, din care doua in Bucuresti. Planul Bioromoil vizeaza atingerea unui numar de 100 de statii pana in 2014.

Pe segmentul de productie, grupul are in curs de finalizare constructia unei fabrici de biodiesel la Braila, care urmeaza sa fie operationala in ultimul trimestru al acestui an.

„Planul de dezvoltare a retelei pentru anul 2012 este acoperit prin finantare bancara, urmand sa fie continuat acest demers pentru finantarea intregii retele”, a precizat Argesanu.

De asemenea, Bioromoil vizeaza extinderea activitatii de comert cu produse petroliere, prin consolidarea parteneriatelor cu rafinariile din tara si din regiune.

Pe plan extern, grupul vrea sa construiasca in urmatorii doi ani in Slovacia, Cehia si Ucraina cate 50 de statii de distributie a carburantilor.

Pana in prezent grupul a investit aproximativ cinci milioane de euro in reteaua de benzinarii AutoMat. Benzinariile AutoMat sunt complet automatizate, fara personal.

Grupul Bioromoil si-a inceput activitatea in domeniul biocombustibililor in 2007, fiind specializat in distributia de biodiesel.