Un camion a lovit in multimea adunata la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Nationale a Frantei, joi seara, la orele 22.30 (23.30, ora Romaniei), inregistrandu-se 84 de morti si sute de raniti.

Soferul camionului care a izbit multimea a fost impuscat. Presedintele francez, François Hollande, a anuntat prelungirea cu trei luni a starii de urgenta, care urma sa fie ridicata la 26 iulie, si a facut apel la rezervisti pentru a asigura protectia teritoriului. Franta isi intareste actiunea in Siria si Irak. Doi cetateni romani au fost raniti in atentatul de la Nisa, pana la acest moment nefiind, insa, identificati romani printre decedati.

MAE a pus la dispozitia cetatenilor romani contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei Romaniei la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Atentatul terorist de la Nisa de joi seara, cand un franco-tunisian a intrat in plin cu un camion in multime si a deschis focul inainte de a fi neutralizat de politie, s-a soldat cu 84 de morti si zeci de raniti, dintre care 18 sunt in stare de ‘urgenta absoluta’.

Potrivit France Info, Promenade des Anglais va ramane inchisa „pentru o perioada nederminata”. Circulatia este interzisa pe anumite artere. Scaldatul si accesul la plajele publice si private sunt de asemenea interzise in unele zone.

Concertul Rihannei, care urma sa aiba loc in aceasta seara la Nisa, a fost anulat. De asemenea, festivalul de jazz.

Christian Estrosi, fostul primar al Nisei si presedinte al regiunii Paca, a lansat un apel la prudenta locuitorilor din Nisa, conform France Info, relateaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.