Update. Peste 700 de persoane de diferite nationalitati au murit si alte 800 au fost ranite, in urma unei busculade produse joi in timpul pelerinajului anual la Mecca, a anunţat Protecţia civila saudita.

Numarul victimelor a crescut de la o ora la alta. Un bilant anterior anunta moartea a cel putin 450 de persoane. Peste 220 de ambulante si 4.000 de membri ai serviciilor de interventie au fost mobilizati la locul busculadei pentru a-i ajuta pe raniti.

Aproximativ doua milioane de credinciosi musulmani participa incepand de marti la pelerinajul anual la Mecca (hajj), scrie Mediafax.

Pelerinajul la Mecca, cea mai mare adunare anuala de oameni din lume, a mai fost scena dezastrelor si in trecut, inclusiv a unor busculade, incendii si revolte.

Securitatea in timpul pelerinajului este un subiect sensibil din punct de vedere politic pentru familia regala saudita. Guvernul saudit a cheltuit in ultimii ani miliarde de dolari pentru a moderniza si extinde infrastructura si tehnologia pentru controlul multimilor.

Peste 100.000 de politisti sunt mobilizati si mii de camere video au fost instalate pentru a permite grupurilor sa se disperseze inainte de a ajunge la niveluri periculoase.

Ultimul incident de amploare de acest gen a avut loc in 2006, cand cel putin 346 de pelerini au murit intr-o busculada.

 

In urma cu doua saptamani, 110 persoane au murit la Marea Moschee de la Mecca, dupa ce o macara s-a prabusit in timpul unei furtuni.

Cel mai grav incident din timpul pelerinajului la Mecca a avut loc in 1990, cand 1.426 de pelerini au murit intr-o busculada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.