Opt milioane de persoane sunt afectate de seismul devastator din Nepal, in urma caruia si-au pierdut viata cel puțin 4.310 persoane, intr-o tara cu aproximativ 28 de milioane de locuitori, a anuntat marti ONU.

Peste 1,4 milioane de persoane au nevoie de alimente. Populația se confrunta de asemenea cu lipsa apei și a adaposturilor, a precizat organizatia.

Echipele de salvare incearca sa ajunga in cele mai indepartate regiuni ale tarii afectate de seismul ce a avut o magnitudine de 7,8 grade.

Premierul nepalez Sushil Koiral a declarat in cursul unei reuniuni de criza ca guvernul va incerca sa desfașoare ajutoare de urgența — corturi, apa potabila și produse alimentare — in cele mai izolate localitați din zona dezastrului. Dar, a explicat el, serviciile de salvare din aceasta tara foarte saraca se confrunta cu o ‘provocare considerabila’, iar circulatia pe numeroase drumuri a fost intrerupta.

Bilanțul victimelor seismului, cel mai grav din ultimii peste 80 de ani, este in crestere. Potrivit Ministerului de Interne, bilantul indica 4.310 morti si 7.953 raniti. In plus, 73 de persoane au murit in India și 25 in Tibet, in vestul Chinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.