Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la opt ani si noua luni de inchisoare cu executare. Astfel se incheie o alta poveste cu nasi si legaturi cu familia prezidentiala. Aminitim ca Bercea Mondial s-a inrudit cu familia Basescu dupa ce fratele presedintelui, Mircea Basescu, i-a botezat una dintre nepoate.

Potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sandu Anghel a fost condamnat la opt ani si noua luni de inchisoare pentru tentativa de omor calificat si opt luni pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Pedepsele au fost comasate, Sandu Anghel urmand sa o execute pe cea mai grea, respectiv de opt ani si noua luni de inchisoare. De asemenea, instanta i-a interzis lui Sandu Anghel unele drepturi, pe o durata de doi ani si sase luni dupa executarea pedepsei.

Din pedeapsa lui Sandu Anghel va fi redusa perioada retinerii si arestarii acestuia, respectiv de la 20 februarie 2011 la 16 mai 2014.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a fost condamnat, prin aceeasi decizie, la cinci ani si trei luni de inchisoare cu executare si doi ani interzicerea exercitarii drepturilor.
Totodata, instanta a respins ca nefondat recursul declarat de sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, impotriva deciziei de condamnare la un an de inchisoare cu executare, pentru instigare la marturie mincinoasa si marturie mincinoasa.

In februarie 2012, Tribunalul Olt l-a condamnat pe Bercea Mondial la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru tentativa de omor calificat. Tot atunci, magistratii i-au condamnat pe Florin Anghel la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar pe Fanica Anghel la trei luni de inchisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului Olt a fost contestata la Curtea de Apel Craiova, care in 1 noiembrie 2013 a majorat pedeapsa la inchisoare cu executare de la sapte ani si sase luni la zece ani in cazul lui Sandu Anghel.

De asemenea, pedepsele au fost majorate si pentru fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, care a fost condamnat la opt ani de inchisoare, dar si pentru Fanica Anghel, condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru instigare la marturie mincinoasa si marturie mincinoasa.

Decizia Curtii de Apel Craiova a fost atacata cu recurs la instanta suprema, care in 16 mai a dat o decizie definitiva in acest dosar.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, a fost arestat preventiv in 20 februarie 2011, pentru tentativa de omor, dupa ce si-a injunghiat nepotul, pe Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Intr-un alt dosar, Bercea Mondial a fost condamnat, in 18 aprilie 2013, de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare, pentru de evaziune fiscala si spalare de bani.

Ancheta a stabilit ca, in perioada 2001-2005, Bercea Mondial a acordat, sub forma de avans, marfa si imprumuturi financiare in suma de 50.803.591.400 de lei vechi (peste 1.000.000 de euro), in conditiile in care intre societatile administrate de acesta si firmele beneficiare nu s-au derulat tranzactii comerciale. Totodata, a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentand salarii.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.