Peroxidul de hidrogen, numit si apa oxigenata in popor este un agent antibacterian compus numai din apa si oxigen, considerat cel mai eficient dezinfectant natural din lume. Apa oxigenata poate distruge organismele producatoare si amenintatoare de boli, ba mai mult poate fi utilizata in casele noastre avand utilizari de nebanuit.

Te ajuta sa scoti petele

Te-ai distrat prea mult aseara si ai varsat un pic de vin rosu pe haine? Combina parti egale de apa oxigenata si detergent de vase si aplica solutia pe pata. Sterge cu un prosop uscat, apoi spala cu haina cu apa calda si lasa-l la uscat.

Urmele de la subrat pot fi scoase tot cu ajutorul acestei solutii miraculoase. Fa o solutie care sa contina o parte detergent de vase si doua parti de apa oxigenata si aplic-o pe zona afectata. Las-o sa asctioneze pentru o ora, apoi spala haina in apa rece.

Apa oxigenata este un bun inlabitor, asa ca te poate scapa de petele de sange. Aplica direct pe pata si lasa sa actioneze pentru 5 minute. Sterge cu o carpa uscata si clateste cu apa rece. Daca pata nu iese, poti repeta procesul de alte doua-trei ori. Tine, insa, cont ca daca hainele sunt colorate, apa oxigenata va lasa pete albe, pentru ca actioneaza asemenea clorului.

Sursa de intinerire

Folositi aproximativ 2 litri peroxid de hidrogen (3%) la o cada de apa calda. Lasati apa sa se impregneze in corp cel putin o ora-doua, adaugand din nou apa fierbinte cand este necesar, pentru a mentine o temperatura constanta, in care sa va simtiti confortabili.

Ciuperca piciorului

Desi mai este nevoie de studii pentru a arat ca aceasta solutie functioneaza pentru oricine, este un remediu casnic rapid care merita incercat. Pentru a ajuta la tratarea ciupercii piciorului, pulverizeaza o mixtura 50%/50% de peroxid de hidrogen si apa pe picior (in special degetele) in fiecare seara si lasa sa se usuce.

Lentile de contact

Peroxidul de hidrogen este utilizat ca dezinfectant in solutia de curatat lentile fara frecare CIBA Vision’s Clear Care, datorita capacitatii lui de a descompune proteinele ce se acumuleaza pe lentila datorita raspunsului imunitar al ochiului, rezultand un confort sporit pentru cei cu ochi sensibili.

Continuarea pe pagina urmatoare >>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.