Acasă Sanatate Beneficiile acestui medicament al stupului! Cum te poate ajuta propolisul?

Beneficiile acestui medicament al stupului! Cum te poate ajuta propolisul?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca esti adeptul tratamentelor naturale, ar trebui sa stii despre propolisul albinelor. Beneficiile propolisului sunt numeroase, inclusiv antivirale si antiinflamatorii. Dar, acest dar incredibil al naturii ne poate ajuta intr-o multime de alte moduri.

Acestea sunt cele opt beneficii ale propolisului care va pot surpinde:

1. Decesul celulelor canceroase

Propolisul pare sa suprime numeroase tipuri de cancer, inclusiv cancerul de prostata si de colon. Acesta face acest lucru declansand moartea celulara si necroza. Spre deosebire de chimioterapie, propolisul vizeaza numai celulelor canceroase, nu celulele sanatoase.

2. Oase sanatoase

Propolisul ajuta si la construirea si mentinerea tesutului osos. Acesta suprima raspunsul inflamator si opreste deteriorarea oaselor.

3. Remediu pentru toxi-infectii alimentare

Efectele antimicrobiene ale propolisului de albine il fac eficient impotriva otravirii alimentare. Combate eficient microorganismele C. jejuni, Staphylococcus aureus si Enterobacter faecalis, trei dintre cele mai comune tipuri.

4. Reduce inflamatia

Complicatiile cauzate de leziuni la nivelul gurii sau dintilor includ adesea inflamatii si infectii. Beneficiile anti-inflamatorii ale propolisului au dovedit ca imbunatatesc rezultatele privind sanatatea orala. Acest lucru ofera promisiuni pentru alte afectiuni caracterizate prin inflamatie, inclusiv artrita, boala Alzheimer si bolile cardiace.

5. Tensiune arteriala scazuta

Oxidul nitritic este crucial pentru sanatatea inimii, iar enzima TH (tirozina hidroxilaza) poate limita productia. Propolisul de albine scade activitatea TH, conducand la o tensiune  arteriala mai buna si la ameliorarea hipertensiunii.

6. Remediu natural pentru alergii

Propolisul de albine calmeaza multe dintre simptomele alergiei. El face asta prin blocarea raspunsului histaminei,  care cauzeaza curgerea nasului, mancarime, ochi iritati si piele iritata.

7. Protejeaza impotriva caldurii

Propolisul este bogat in antioxidanti, precum si in compusi antiinflamatorii, antivirali si alti compusi. Ei impreuna contribuie la protejarea organismului de caldura si de stresul asociat cu aceasta, imbunatatind astfel performantele atletice chiar si la temperaturi ridicate.

8. Remediu pentru infectii si raceala

Propolisul este antibacterian, antiviral si antimicrobian, ceea ce inseamna  ca poate ajuta la combaterea germenilor asociati cu infectiile, gripa si raceala obisnuita. Pe langa combaterea unei game mari de tipuri de bacterii, acesta incetineste cresterea virusilor si ciupercilor, sustine sistemul imunitar si promoveaza sanatatea generala.

Sursa