Considerata de multi ca fiind un adevarat leac vinul este trecut pe lista neagra de catre o echipa de cercetatori americani care se ocupa cu studierea diverselor forme de cancer. Asociatia americana care se ocupa cu studiul cancerului considera ca bauturile alcolice sunt responsabile sapte forme diferite de cancer, dar in dezvoltarea cancerului de piele vinul alb are un rol devastator.

Aparitia cancerului este posibila din cauza unui compus numit etanol, care se pare ca exista in cantitati mai mari in aceasta bautura. Asta nu inseamna ca celelalte bauturi alcoolice nu prezinta riscuri. S-a dovedit ca oamenii care consuma orice forma de alcool zilnic au un risc de cancer mai crescut cu 14% fata de cei care nu consuma deloc sau care consuma in cantitati moderate, anunta Divahair.ro.

Facandu-se o comparatie cu alte bauturi consumate zilnic, cum sunt berea, lichiorul si vinul rosu, s-a ajuns la concluzia ca, daca bei mai mult de un pahar si jumatate de vin alb pe zi, riscul de cancer de piele creste cu 13% pe portiunile de piele care de obicei nu sunt expuse la soare. Da, vinul alb! Aceasta bautura iubita de majoritatea oamenilor creste riscul de cancer. Totusi de ce alb si nu rosu? Se pare ca antioxidantii din vinul rosu atenueaza efectele etanolului, reducand riscul de cancer. Cum este posibil acest lucru? Etanolul schimba ADN-ul din celulele pielii, impiedicandu-l sa se regenereze, ceea ce duce mai departe la dezvoltarea melanomului.

sursa: stiripesurse