Acasă Politic Basescu: Vladimir Putin vrea sa reconstruiasca URSS

Basescu: Vladimir Putin vrea sa reconstruiasca URSS

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusia a creat o serie de conflicte in jurul Marii Negre pentru atingerea obiectivului presedintelui Vladimir Putin de reconstruire a Uniunii Sovietice, afirma presedintele Traian Basescu, avertizand ca Republica Moldova este „intr-un mare pericol”, conform postului ABC News.

Rusia a creat o serie de conflicte in jurul Marii Negre pentru a grabi atingerea obiectivului presedintelui Vladimir Putin de reconstruire a Uniunii Sovietice, a spus Basescu intr-un interviu acordat Associated Press, exprimand temerea ca Republica Moldova este „intr-un mare pericol”.

„Daca ne uitam pe harta, vom vedea acest lant de conflicte inghetate” in jurul Marii Negre „care pot fi activate in orice moment”, a declarat Basescu, referindu-se la conflictele din regiunile separatiste Abhazia si Osetia de Sud (Georgia), din Crimeea (Ucraina) si din Transnistria (R.Moldova).

Prioritatile lui Vladimir Putin „par sa aiba legatura cu punctul de contact cu Uniunea Europeana si NATO”, a continuat Traian Basescu, notand ca Ucraina si Republica Moldova sunt „o prioritate pentru Vladimir Putin, care vrea sa reconstruiasca Uniunea Sovietica”.

Rusia are 1.500 de militari stationati in Transnistria.

Traian Basescu a exclus posibilitatea unui razboi de amploare in Europa, apreciind ca nici Rusia, nici NATO nu doresc un conflict amplu. Insa exista riscul instabilitatii politice in regiune ca posibil efect al sanctiunilor.

„Multe guverne regionale si europene vor trebui sa vada daca pot face fata efectelor sanctiunilor impuse de UE Rusiei”, a spus Basescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos