Acasă Stirile zilei Justitia Basescu si Voiculescu cap la cap! DNA-ul i-a stricat vacanta lui Voiculescu!

Basescu si Voiculescu cap la cap! DNA-ul i-a stricat vacanta lui Voiculescu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dan Voiculescu a declarat ca nu mai pleaca in vacanta in cazul in care instanta dispune ridicarea masurii controlului judiciar.

Tribunalul Bucuresti judeca marti contestatia formulata de Dan Voiculescu in cazul masurii controlului judiciar dispusa de procurorii DNA in noul dosar in care este cercetat pentru santaj, dupa ce ar fi amenintat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei incheind cu trusturile sale de presa contracte de publicitate de 900.000 de euro.

Dan Voiculescu a declarat, la Tribunalul Bucuresti, inaintea sedintei de judecata, ca daca instanta va dispune ridicarea controlului judiciar, nu va mai pleca in vacanta, „pentru ca este o ofensiva”.

„Nu mai plec, raman pentru ca este o ofensiva si vacanta trebuie facuta de regula cand esti linistit, nu tracasat, pe de o parte. Pe de alta parte, raman pentru ca probabil domnul Basescu o sa mai gaseasca niste lucruri si raman aici pe terenul de lupta. Daca umbla cu astfel de minciuni si astfel de fortari care nu au niciun fel de legatura cu realitatea, poate sa gaseasca oricand. Si acum poate sa zica ca am in buzunar heroina”, a spus Voiculescu.

Presedintele fondator al PC a precizat ca a depus contestatia in acest caz pentru ca are dreptul sa faca acest lucru.
„O cer pentru ca este dreptul meu. Argumentele sunt deja cunoscute, legate de faptul ca eu de foarte multi ani, din 2004, nu mai sunt implicat in niciun fel de relatii comerciale. Toate contractele de care se vorbeste nu au legatura cu mine”, a mai spus Voiculescu.

Inainte sa mearga la Tribunalul Bucuresti, Dan Voiculescu a fost la Politia Ilfov, unde trebuie sa se prezinte conform obligatiilor stabilite prin controlul judiciar.

Intrebat daca il cunoaste pe Nelu Iordache, care ar fi unul dintre denuntatorii din dosarul de santaj, Dan Voiculescu a spus ca l-a cunoscut pe acesta in urma cu 20 de ani, iar de atunci nu a mai stat de vorba cu el.

„L-am cunoscut acum 20 de ani, impreuna cu 30 de oameni de afaceri. Nu am discutat niciodata afaceri cu Nelu Iordache”, a spus Voiculescu.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, incepand din 3 iulie, fata de Dan Voiculescu, pentru „santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial (sapte acte materiale)”.

Dan Voiculescu a contestat masura controlului judiciar, dosarul urmand sa se judece marti 8 iulie, la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit ordonantei de dispunere a controlului judiciar, Voiculescu „a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa (Intact – n.r.) pe care, in fapt, il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare”.

Sub aceasta amenintare, sustin anchetatorii, unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, i-a achitat lui Dan Voiculescu suma totala de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia.

DNA mai sustine ca un al doilea om de afaceri, denuntator la randul sau, „desi s-a simtit direct si puternic amenintat, a refuzat categoric sa cedeze santajului, amenintarii si constrangerii, asa incat, trustul controlat de inculpat a declansat un atac mediatic sustinut la adresa firmei acestui om de afaceri”.

Nicolae Palfi si Octavian Cretu, actionari la Romaqua, ar fi – potrivit unor surse judiciare – doi dintre oamenii de afaceri santajati de Dan Voiculescu, prin amenintari cu campanii de discreditare in presa daca nu incheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.

La iesirea de la DNA, unde i-au fost aduse la cunostinta acuzatiile, Dan Voiculescu a mentionat numele lui Palfi, avand insa dubii cu privire la corectitudinea acestuia si adresandu-i-se, pentru lamuriri, avocatului sau.

Partenerul de afaceri al lui Palfi, Octavian Cretu, nu a dorit sa comenteze subiectul, dar a tinut sa sublinieze: „Sa lasam justitia sa lamureasca”.

Potrivit unor surse judiciare citate de „Gandul”, omul de afaceri Nelu Iordache ar fi de asemenea unul dintre denuntatorii din dosarul in care Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciar.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos