Acasă Stirile zilei Imobiliare Basescu ar vrea ca romanii sa vanda cat mai putin pamanturile strainilor

Basescu ar vrea ca romanii sa vanda cat mai putin pamanturile strainilor

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referitor la faptul ca in curand prin Tratatul de aderare la UE strainii vor putea cumpara pamant in Romania, ca trebuie gasite solutii de a-i credita pe agricultorii romani in conditii avantajoase, astffel incat ei sa poata fi cei care cumpara pamantul.

„Foarte curand, prin Tratatul de aderare la UE, strainii vor putea cumpara pamant in Romania. Eu nu spun sa nu cumpere, dar spun, pe de alta parte, ca ar trebui sa vindem tot atata pamant cat ne-au vandut altii noua”, a spus Basescu, in discursul rostit cu ocazia participarii la expozitia „AgriPlanta – RomAgroTec 2013”, organizata la Fundulea.

„Si, pe de alta parte, avem obligatia – Presedintie, Guvern, Parlament – sa gasim solutia de a-i credita pe agricultorii romani in conditii avantajoase, in asa fel incat ei sa poata fi cei care cumpara pamantul. Avem nevoie si de o agentie a statului, care, atunci cand omul vrea sa vanda pamantul neaparat, sa-l poata cumpara si sa-l scoata la vanzare in conditii in care statul va stabili ca se incardeaza in politica agricola a Romaniei”, a continuat Basescu.

El a mai spus ca „a fi in UE nu inseamna a nu avea reguli nationale”.

„O uzina de masini azi e aici maine se muta in Maroc, o fabrica de bujii azi e la Blaj maine se muta in Asia (…), ce nu se poate delocaliza este pamantul. Acesta este cel care ne garanteaza si bunastarea, nu numai hrana; pamantul, agricultua, turismul, frumusetile tarii sunt lucruri care nu se pot delocaliza. Cum avem grija de ele si cum le valorificam ne construim practic garantia, liniile de forta ale viitorului acestei natiuni”, a mai spus presedintele.

Seful statului a facut totodata un apel la participantii la eveniment sa aiba „grija” de pamant.

„Profit de participarea la acest eveniment extrem de important si fac un apel la dumneavoastra, oamenii pamantului, la dumneavoastra, oamenii care trati si ne asigurati si noua traiul din munca pamantului, sa aveti grija de pamant. Este cea mai importanta resursa pe care Romania o are”, a mai spus el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos