Multe femei şi fete tinere sunt obligate să se căsătorească cu militanţi din cadrul grupării Stat Islamic în Raqqa, oraş sirian devenit capitala de facto a grupării, şi sunt ulterior bătute şi abuzate de soţii lor.

Femeile care trăiesc în „califatul” autoproclamat de Statul Islamic sunt supuse agresiunilor sexuale şi sunt din ce în ce mai speriate să îşi părăsească locuinţele, a declarat un grup local de activişti, citat de The Independent, în ediţia electronică.

Grupul activist intitulat Raqqa este măcelărită în tăcere (RBSS) susţine că universităţile au fost închise de SI şi femeilor le este interzis să călătorească în alte zone pentru a studia. Într-un raport publicat pe site-ul său de Internet, grupul susţine că membrii SI au început să-şi caute soţii după ce au încercuit oraşul. Militanţii au introdus o serie de măsuri pentru a le forţa pe femei să se căsătorească, interzicându-le să călătorească sau să lucreze fără prezenţa unui bărbat din familie.

Abu Mohammed Hussam, unul dintre activiştii RBSS care locuieşte în afara oraşului Raqqa, susţine că femeile care se plimbă singure sunt hărţuite în mod constant. El afirmă că fete şi femei cu vârste cuprinse între nouă şi 50 de ani sunt trimise în „centre de educaţie” speciale pentru a învăţa Coranul şi cum să fie soţii bune.

Raportul RBSS pretinde că membrii SI au profitat de familiile sărace oferindu-le bunuri şi bani pentru a-şi căsători fetele.

Hussam susţine că a vorbit cu trei femei cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani care ar fi fost abuzate de membrii SI. Una dintre ele i-a spus că a fost spitalizată după ce un combatant cu care a fost obligată să se căsătorească a abuzat-o sexual. „Unele femei susţin că militanţii străini sunt mai răi, ca monştrii. Unele dintre ele afirmă că li s-au cerut lucruri bizare. Ei caută, de asemenea, să se căsătorească cu fete tinere”, a declarat el pentru The Independent. Hussam afirmă, de asemenea, că militanţii vor mai multe soţii şi caută în general femei care au fost răpite şi sunt vândute ca sclave sexuale.

Raportul publicat de RBSS susţine că teama de a fi atacate şi agresate sexual le face pe femei să nu îşi mai părăsească locuinţele. „Toţi aceşti factori şi circumstanţe menţionate mai sus le-au indus panică şi teamă fetelor şi femeilor din Raqqa, ale căror case le-au devenit morminte”, conchide documentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.