Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat in discursul sau despre starea natiunii ca Statele Unite ale Americii vor invinge Statul Islamic.

Liderul de la Casa Alba s-a declarat solidar cu victimele terorismului, fie ca este vorba despre „o scoala din Pakistan” sau de „strazile Parisului”. Barack Obama a vorbit, insa, in fata Congresului american si despre economie si a promis ca va reduce la zero costul cursurilor de la mai multe universitati.

„Intai de toate, suntem solidari cu oamenii din intreaga lume care au devenit tinte ale terorismului. Fie ca vorbim despre o scoala din Pakistan sau despre locuitorii de pe strazile Parisului. Vom continua sa ii vanam pe teroristi si sa le distrugem retelele. Ne vom rezerva dreptul de a actiona unilateral, asa cum nu am incetat niciodata de cand am fost ales, pentru a-i elimina pe teroristi, care reprezinta o amenintare directa pentru noi si aliatii nostri. Indemn Congresul sa arate lumii ca suntem uniti in aceasta misiune, adoptand o rezolutie care autorizeaza folosirea fortei impotriva Statului Islamic”, a conchis Obama. Presedintele Statelor Unite a abordat si mai multe probleme privind economia americana. Printre acestea se numara costul ridicat al educatiei universitare, lucru ce impiedica mobilitatea sociala”, a spus Obama.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.