Acasă Stirile zilei Bani Banca Mondiala finanteaza cu 50 de milioane de euro extinderea Lidl in...

Banca Mondiala finanteaza cu 50 de milioane de euro extinderea Lidl in Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, a acordat unui imprumut de 50 de milioane de euro grupului german Schwarz pentru extinderea retelei Lidl in Romania, anunță finantistii.ro

Este al doilea imprumut contractat de grupul german de retail de la o insitutie financiara internationala pentru extinderea lantului de magazine Lidl pe piata romaneasca, dupa cel contractat de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

Banca europeana a acordat in ultima parte a anului 2010 un imprumut de 300 de milioane de euro grupului Schwarz, din care 67 de milioane de euro au fost alocati pentru deschiderea de magazine de discount Lidl in Romania.

Potrivit IFC,motivul acordarii creditului a avut in vedere faptul ca locuitorii micilor orase vor putea beneficia de magazine unde vor putea cumpara produse de calitate la costuri bune.

Astfel banii vor viza investitii in deschiderea de magazine in orase cu mai putin de 50.000 de locuitori, ajutand totodata productia locala in conditiile in care Lidl achizitioneaza cea mai mare parte a produselor de la furnizori locali.

Magazinele Lidl au o suprafata medie de vanzare de 1.000 de metri patrati si necesita o investitie de circa un milion de euro.

Conceptul Lidl prevede aprovizionarea zilnica a magazinelor in condiiile in care acestea au un spatiu de stocare destul de redus. Sortimentul de produse se bazeaza intr-o proportie covarsitoare, injur de 80% pe marcile proprii.

Grupul Schwarz detine si lantul de hipermarketuri Kaufland, care detine in Romania 70 de magazine.