Acasă Stirile zilei Justitia Avocatul lui Adrian Nastase a declarat ca acesta ar putea fi liber...

Avocatul lui Adrian Nastase a declarat ca acesta ar putea fi liber la sfarsitul acestei luni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Avocatul lui Adrian Nastase a declarat ca acesta ar putea fi liber la sfarsitul acestei luni, asta dupa ce Comisia pentru eliberare conditionata a Administratiei Nationale a Penitenciarelor a decis sa propuna eliberarea conditionata a fostului prim-ministru

Potrivit legii, Adrian Nastase putea spera la eliberarea conditionata dupa scurgerea unei treimi din pedeapsa avand peste 60 de ani. In adoptarea deciziei, comisia a tinut seama de activitatile derulate de Nastase in inchisoare care au constat in unele cursuri tinute in fata celorlalti detinuti.

Punctul de vedere al comisiei este doar consultativ, urmand ca instanta sa decida daca fostul premier va fi pus in libertate sau nu, dar si decizia judecatorilor poate fi atacata cu recurs.

„Ne asteptam la acest lucru. Comisia a apreciat ca s-a implinit termenul la care poate fi acordata eliberarea conditionata, inclusiv zilele petrecute in spital, precum si activitatile prestate in penitenciar si activitatile intelectuale, respectiv publicarea a trei carti”, a declarat Ion Cazacu, avocatul lui Nastase.

„Exista si un drept de recurs, o procedura mai scurta, dar apreciez ca spre sfarsitul lunii, Adrian Nastase va fi in libertate”, a estimat Cazacu adaugand ca decizia este previzibila intrucat dosarul lui Nastase din penitenciar nu contine decat aprecieri pozitive.

Cazacu sustine ca Nastase ar putea primi un aviz favorabil datorita activitatilor desfasurate in penitenciar, precum prelegerile tinute detinutilor pe chestiuni de cultura generala.

„La solicitarea conducerii penitenciarului, domnul Nastase s-a implicat in diverse activitati educative: prelegeri, diverse explicatii, intalniri cu detinutii. Asta o face la interventia conducerii penitenciarului, care are dreptul sa-i ceara acest lucru”, a precizat Ion Cazacu. Insa prelegerile lui Nastase nu au ca obiect subiecte de drept. „Sunt probleme de cultura generala. Nu le preda drept pentru ca o parte din domnii de acolo stiu foarte bine dreptul”, a spus Cazacu zambind.

„Vrem ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fie acasa”, a adaugat avocatul.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos