Acasă Life Avocata Paula Iacob a murit

Avocata Paula Iacob a murit

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Paula Iacob, unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Romania, a murit marti seara, la varsta de 83 de ani, anunta Realitatea TV si Romania TV.

Paula Iacob si-a castigat celebritatea cand l-a aparat in tribunal pe Nicu Ceausescu, fiul dictatorului Nicolae Ceausescu. Ea a fost colaboratoare a fostei Securitati, iar in desele aparitii TV a criticat lupta anti-coruptie si a cautionat marii corupti.

Paula Iacob a suferit un accident vascular in urma cu o luna, fiind transportata de urgenta la Spitalul Floreasca din Capitala. Medicii de acolo au tinut-o sub supraveghere la terapie intensiva, dupa care a fost mutata la Spitalul Bagdasar, transmite RTV.

Paula Iacob a fost turnatoare la Securitate (fostul serviciu secret in timpul comunismului), sub numele de cod „Gabriela” si „Ioana”, o decizie fiind data in octombrie 2011 de Curtea de Apel Bucuresti.  CNSAS afirma ca Paula Iacob a fost recrutata de Securitate, in calitate de informator initial, sub numele de „Gabriela” in 1952, semnand apoi un nou angajament sub numele de „Ioana” in 1970.

CNSAS a depus la dosar angajamentul acesteia, note scrise care ar fi fost semnate de Paula Iacob, cat si note ale agentilor de Securitate redactate pe baza declaratiilor acesteia. Informatiile furnizate de avocata vizau diaspora romana din Germania si jurnalisti din cadrul postului „Europa Libera”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos