Avocatul Doru Bostina si alte patru persoane au fost retinuti in dosarul de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au emis pe numele celor cinci suspecti ordonante de retinere pentru 24 de ore. Acestia vor cere vineri instantei arestarea lor preventiva.

Joi dimineata, politistii au facut 18 perchezitii in Bucuresti si in doua judete, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro si in care era vizat si avocatul Doru Bostina.

„La data de 14 mai a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice – Inspectoratul General al Politiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale, in domeniul IT si al consultantei. Sunt efectuate 18 perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, cu sprijinul Serviciului pentru Inteventii si Actiuni Speciale – I.G.P.R., Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov si Inspectoratului de Politie Judetean Ialomita. De asemenea, vor fi puse in executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor banuite”, se arata in comunicatul Politiei Române.

Pedeapsa avocatului Bostina, redusa la jumatate pentru ca a fost denuntator in dosarul „Microsoft”

Politistii si procurorii au descins la locuintele acestora din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatura al lui Doru Bostina.

Cei in cauza sunt banuiti ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Prejudicul estimat cauzat bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro. Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale – Inspectoratul General al Politiei Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.