Acasă Sanatate Avertizarea unui medic te va pune pe ganduri! 95 la suta dintre...

Avertizarea unui medic te va pune pe ganduri! 95 la suta dintre alimentele aflate pe piata contin E-uri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Majoritatea alimentelor care se gasesc in comert sunt adevarate bombe alimentare. Multe alimente ascund chimicale si calorii goale care ucid organismul treptat. 95 la suta dintre alimentele aflate pe piata contin E-uri.

Dr. Mihaela Vladu, medic primar diabet si boli de nutritie in cadrul  Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova, lamureste ce inseamna, de fapt, aditivii alimentari. „Sunt substante chimice introduse in alimente pentru a le da savoare, gust, aroma si pentru a prelungi perioada de rezistenta. Asa se face ca exista produse care expira la o luna sau doua. Cu cat perioada de rezistenta este mai lunga, cu atat concentratia de conservanti este mai mare.

Litera E de pe etichete reprezinta aprobarea de catre Europa ca acesti aditivi sa fie introdusi in alimente. Unii dintre ei sunt foarte nocivi, altii mai putin.  Zaharul, otetul sunt folosite din cele mai vechi timpuri, bunicii si strabunicii le foloseau pentru muraturi, pentru conservarea alimentelor, si nu sunt conservanti nocivi.

Mai sunt si altii care nu sunt fac rau, precum lecitina, care este un antioxidant natural, alfa-tocoferol, riboflavina, acidul ascorbic natural (vitamina C)“, explica medicul nutritionist, citat de doctorulzilei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos