Acasă World Avertismentul care provoaca fiori! Omenirea risca sa se intoarca la era cand...

Avertismentul care provoaca fiori! Omenirea risca sa se intoarca la era cand orice infectie bacteriana era o condamnare la moarte!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Omenirea risca sa se intoarca la era dinaintea penicilinei daca natiunile cele mai dezvoltate nu coopereaza pentru a combate amenintarea pe care o reprezinta bacteriile rezistente la antibiotice si nu sunt gasite mijloacele pentru a finanta cercetarea intr-o medicina noua, mai eficienta, a avertizat ministrul Sanatatii din Germania.

Vorbind inaintea primei reuniuni a ministrilor sanatatii din Grupul celor 20 de economii dezvoltate si in curs de dezvoltare, Hermann Groehe a spus ca este nevoie de mai multa colaborare pentru a minimiza riscul reprezentat de posibile pandemii.

„Nu trebuie sa existe o revenire la era pre-penicilina”, a declarat el pentru Reuters intr-un interviu publicat cu o zi inainte de inceperea reuniunii.

„Ar fi o evolutie dramatica daca o arma atat de importanta impotriva agentilor patogeni periculosi ne-ar fi luata… (Asta ar insemna) ca am putea pierde o arma chiar si impotriva unei boli infectioase minore”, a spus Groehe.

Antibiotice ca penicilina sunt printre cele mai mari progrese medicale din istoria omenirii, permitand tratarea a nenumarate infectii bacteriene care inainte insemnau intotdeauna o condamnare la moarte.

Dar decenii de supra-prescriptie, de exemplu pentru a accelera inmultirea si cresterea animalelor sau pentru a trata boli umane impotriva carora antibioticele nu au efect, au condus la dezvoltarea unor tulpini rezistente ale multor bacterii.

Un raport al Uniunii Europene de anul trecut a constatat ca noi tulpini rezistente de bacterii au fost responsabile pentru mai mult de 25.000 de decese pe an doar in blocul celor 28 de natiuni.

Groehe a mentionat printre modalitatile de promovare a cercetarii cresterea perioadei de brevetare pentru a recompensa companiile farmaceutice care au dezvoltat noi antibiotice, precum si diferite forme de parteneriat public-privat in care societatile ar fi recompensate financiar pentru crearea de antibiotice noi.

Groehe si-a exprimat dorinta de a vedea tarile G-20 jucand un rol de lider in regiunile lor, cu promisiunea de ajutor in combaterea epidemiilor pentru a incuraja o mai mare deschidere fata de crizele de sanatate.

Ministrii sanatatii din G20 se reunesc la Berlin in zilele de 19 si 20 mai.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos