Acasă Stirile zilei Avertisment pentru romanii care au centrale termice de apartament! Nu-si vor putea...

Avertisment pentru romanii care au centrale termice de apartament! Nu-si vor putea acoperi cheltuilelile

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Centralele de apartament nu sunt o solutie viabila pe termen lung din cauza noxelor pe care acestea le emit si a pretului gazului care ar putea sa creasca in viitor, potrivit lui Cristian Parvan, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM) care spune ca numarul de persoane care folosesc centrale individuale de apartament a crescut exponential in ultima perioada, in detrimentul folosirii incalzirii centralizate, pentru ca statul, respectiv autoritatile locale, nu asigura caldura atunci cand populatia are nevoie, scrie ZF.ro.

„Centralele de apartament au fost raspunsul firesc al omului care nu doreste sa ingehte pentru ca autoritatile locale sunt incapabile. Oamenii au gasit aceasta solutie de moment, dar care din punctul meu de vedere nu poate fi o solutie viabila. in primul rand pentru ca deocamdata nu monitorizam si nu stim cata poluare genereaza centrale de apartament si care e riscul de imbolnavire a populatiei. in al doilea rand, datorita interesului de chimizare a gazelor naturale din tarile dezvoltate industrial pretul gazelor naturale, chiar daca acum nu creste, va avea o alta evolutie. Este un pret speculativ care variaza nejustificat economic, iar cei care se bazeaza pe gaz metan se vor trezi ca nu vor putea acoperi cheltuielile energetice”, a declarat Cristian Parvan, presedintele PIAROM, in cadrul conferintei „Biomasa – sursa de caldura la nivel local, sursa de sanatate ”.

Pe de alta parte, Emil Calota, vicepresedintele Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energie, spune ca decizia cetateanului de a folosi centrala individuala de apartament nu poate fi ingradita, iar solutia pentru cetateanul sa ramana racordat la sistemul de incalzire centralizat o reprezinta contorizarea individuala. Astfel, cetateanul se poate convinge singur daca serviciile oferite sunt de buna calitate sau daca facturarea se face corect.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos