Acasă Sanatate Avertisment mondial! Omenirea risca sa ramana fara tratament pentru o boala necrutatoare!

Avertisment mondial! Omenirea risca sa ramana fara tratament pentru o boala necrutatoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca gonoreea, boala cu transmitere sexuala, a devenit mult mai greu de tratat. Printre recomandarile oficialitatilor din OMS se numara renuntarea la tratamentele cu Chinolone, un tip de antibiotice la care infectia este tot mai rezistenta.

Pentru prima data, organizatia si-a expus recomandarile pentru momentul in care niciun medicament nu va mai functiona, scrie Mediafax.

Gonoreea este produsa de bacteria Neisseria gonorrhoeae si afecteaza 78 de milioane de oameni in fiecare an. Desi boala este asimptomatica, bacteria poate provoca dureri genitale si poate duce catre infertilitate si infectia creierului si a inimii daca ramane netratata. Membrii organizatiei au recomandat in 2003 tratarea infectiei cu Chinolone, dar in ultima perioada au aparut noi tulpini de-a lungul globului, afirma Teodora Wi, membra a Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Departamentul Sanatatii Reproductive si Cercetare din Geneva, Elvetia.

Un alt tip de medicamente, numite Cefalosporine, vor reprezenta primul tratament pentru aceasta infectie.

Multe tari si-au schimbat schema de tratament cu multi ani in urma, bazandu-se pe informatii proprii.

Insa standardele Organizatiei se aplica la nivel global fiind importante pentru tarile cu venituri scazute care nu pot investi in medicamente ce nu functioneaza. „Imaginati-va ca tarile din Africa cumpara Chinolone, insa boala este rezistenta la ele”, a declarat Wi.

Cefalosporinele includ un medicament numit ceftriaxona, acestea au anumite efecte negative. Aproximativ 56 de tari au declarat ca noile tulpini ale gonoreei au o sensibilitate scazuta la ceftriaxona, iar alte zece tari au declarat ca niciun medicament din prezent nu a ameliorat boala.

„Riscam sa pierdem si ultimul medicament eficient in tratarea gonoreei”, a declarat Vanessa Allen, medic in microbiologie de la Public Health Ontario din Toronto, Canada.

Chiar daca tratamentul cu Cefalosporine nu va fi eficient, doctorii mai au cateva optiuni. in noua grila de tratament, este sugerata combinarea anumitor medicamente, inclusiv a celor mai vechi precum gentamicina si spectinomicina. Organizatia doreste sa creeze noi medicamente pentru tratarea gonoreei.

Wi a declarat: „in cinci ani trebuie sa realizam un nou medicament”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos