Averea lui Adriean Videanu a fost pusa sub sechestru, anunta Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), potrivit mediafax.ro.

„Prin Ordonantele din datele de 24 si 26 septembrie 2013 s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 277.000.000 lei, asupra urmatoarelor bunuri imobile apartinand invinuitului Videanu Adriean: un imobil situat in localitatea Snagov, judet Ilfov, trei apartamente situate in municipiul Bucuresti, un apartament situat in localitatea Mamaia, judet Constanta”, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

In dosarul in care Adriean Videanu este cercetat pentru complot si subminarea economiei nationale procurorii au mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor detinute in conturile deschise pe numele acestuia la doua unitati bancare, precum si a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de catre doua societati.

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui numar de 66.906 actiuni detinute de Videanu la trei societati comerciale.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost luni la DIICOT, procurorii aducandu-i la cunostinta ca au pus sechestru pe bunurile acestuia, in dosarul in care este acuzat de complot si subminarea economiei nationale.

Procurorii l-au chemat luni pe Adriean Videanu la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru a-i aduce la cunostinta ca i-au pus sub sechestru bunurile din declaratia de avere, aspect confirmat si de fostul ministru al Economiei, care a spus ca nu are conturi sau afaceri in strainatate.

Videanu a declarat, la iesirea de la DIICOT, ca este interesat sa ofere toate informatiile necesare anchetei si sa-i lamureasca pe procurori ca nu se face vinovat de acuzatiile aduse. El a precizat ca urmeaza sa vada daca ancheta in acest caz ii afecteaza in vreun fel imaginea.

Intrebat ce bunuri i-au fost puse sub sechestru, Videanu a spus ca este vorba despre conturile si imobilele ce se regasesc in declaratia sa de avere.

Videanu a precizat ca nu are alte conturi si bunuri in afara celor care apar in declaratia de avere si ca nu detine conturi sau afaceri in strainatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.