AUTOSTRADA pe care nu te inzapezesti niciodata! Produce si curent electric! VIDEO | Cap Limpede

AUTOSTRADA pe care nu te inzapezesti niciodata! Produce si curent electric! VIDEO

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Autostrada pe care nu te inzapezesti niciodata. Un motiv in plus pentru care autoritatile din Romania si din intreaga lume ar putea sa nu mai fie luate prin surprindere de prima ninsoare daca tehnologia care este in prezent in teste se va aplica pe autostrazi.

Cercetarile din domeniul energiei au ajuns si la capitolul autostrazi. Americanii au pus la punct o tehnologie care permite ca soseaua sa ramana mereu uscata, ba mai mult sa produca si energie electrica. Elementul surpriza care face posibila aceasta tehnologie nu este neaparat o noutate. Aceasta metoda de a obtine energie a mai fost folosita insa nu in acest mod.

„La inceput, jumatate dintre persoanele carora le prezentam ideea ne considerau genii si cealalta jumatate lunatici”, au declarat sotii Julie si Scott Brusaw, cei care au pus bazele aceste tehnologii.

Energia produsa de soselele din Statele Unite daca ar folosi aceasta tehnologie ar depasi de trei ori productia actuala de energie a SUA si ar elimina nevoia de termocentrale. Numai in 2009, americanii au consumat 3,741 mld. de kilowati ora (kWh) de electricitate.

Loading...

Cititi intregul articol pe CAPITAL.RO

AUTOSTRADA pe care nu te inzapezesti niciodata! Produce si curent electric! VIDEO was last modified: decembrie 8th, 2012 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close