Autostrada Nadlac – Arad ramane in aer dupa falimentul Alpine si insolventa Romstrade! – Cap Limpede

Autostrada Nadlac – Arad ramane in aer dupa falimentul Alpine si insolventa Romstrade!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

CNADNR a reziliat contractul de proiectare si executie cu constructorul austriac Alpine Bau pentru lotul 2 din autostrada Nadlac – Arad, potrivit mediafax.ro.

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza RomstradeMonteadriano Engenharia e ConstrucaoDonep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise in octombrie 2011, termenul de executie fiind de un an si jumatate.

Compania Alpine a declansat cel mai mare caz de insolventa produs in Austria dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Alpine a cerut intrarea in insolventa la sfarsitul lunii iunie. Compania este inchisa si vanduta pe bucati, dupa ce proprietarul FCC si bancile creditoare au refuzat sa asigure fonduri de 3 milioane de euro pe zi pentru a continua lucrarile la proiectele de constructii in lucru.

Loading...

Pana in prezent Alpine Bau a incasat suma de 305,9 milioane lei, fara TVA, pentru acest proiect, iar stadiul de executie a lucrarii este de 84,75%, potrivit CNADNR.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close