Acasă Stirile zilei Bani Autostrada Brasov-Comarnic: Ponta spune cand va fi finalizata

Autostrada Brasov-Comarnic: Ponta spune cand va fi finalizata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autostrada Brasov-Comarnic, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, a anuntat astazi premierul Victor Ponta. Lucrarile de constructie urmeaza sa inceapa la finalul lunii aprilie, a precizat seful Guvernului.

Autostrada Comarnic-Brasov va avea o distanta de 53,215 km plus 7 km de drumuri de legatura, 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri precum si 3 noduri de iesire (Sinaia-Busteni, Predeal si Rasnov).

Premierul, impreuna cu Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, a semnat astazi cu Asocierea Vinci – Strabag – Aktor, care a castigat licitatia pentru acest tronson de autostrada, un Memorandum de intelegere.

Ponta a aratat ca, potrivit memorandmului, ultimul kilometru al autostrazii va fi finalizat in 2017, desi spera ca proiectul sa fie terminat pana la finalul anului 2016, iar la momentul actual este avuta in vedere perceperea unei taxe de utilizare de 5,7 lei plus TVA.

El a precizat ca Guvernul a solicitat acordul Eurostat ca proiectul sa nu fie luat in calcul la deficitul bugetar, iar dupa acordul Comisiei Europene si al institutiilor financiare internationale, BEI, BERD, precum si dupa finalizarea procedurilor cu bancile finantatoare, spera ca acest contract cu asocierea Vinci – Strabag – Aktor sa fie semnat pana la 20 aprilie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos