Acasă Stirile zilei Bani Auchan intră în România cu propria divizie imobiliară

Auchan intră în România cu propria divizie imobiliară

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Reţeaua franceză de hipermarketuri Auchan a intrat pe piaţa din România şi cu divizia imobiliară a grupului prin intermediul cătreia va dezvolta propriile centre comerciale. Primele proiecte sunt amplasate în cartierele bucureştene Giuleşti şi Ghencea.

Centrele comerciale dezvoltate de Immochan vor purta numele de Auchan City. Primul proiect va fi început în cartierul Giuleşti unde Auchan va avea un magazin cu o suprafaţă de vânzare de 5.000 mp şi o galerie comercială de 2.050 de mp închiriabili. În Ghencea, pe o parte din terenul fostei fabrici Tricodava – achiziţionat recent, va construi un Auchan cu o suprafaţă de 11.200 mp şi 100 de magazine grupate într-o galerie comercială. Immochan gestionează deja două galerii comerciale în România: Auchan Piteşti şi Auchan Titan, anunţă capital.ro.

 „Odată cu numirea lui Tatian Diaconu, franco-românul care a contribuit la lansarea Decathlon în România, ulterior ocupându-se de expansiunea Bricostore în Europa Centrală şi de Est (Ungaria, România, Croaţia) în funcţia de Director Imobiliar al Immochan România şi a lui David Rosseel, Director Comercial, ne înscriem în strategia noastră de dezvoltare pe termen lung şi de  proximitate în Europa de Est, în mod particular în România“, a declarat Eric Deleplanque, directorul general al Immochan.

În prezent, Auchan România deţine nouă magazine. Grupul Auchan a preluat succesiv 29%, apoi 49% din acţiuni în 2008, iar la începutul anului 2009 100% din capitalul societăţii MGV Distri-Hiper, cea care opera hipermarketurile Auchan.
„Segmentul comercial al pieţei imobiliare din România este în plină transformare, în concordanţă cu evoluţia continuă a României, într-un context economic complex, cu clienţi pasionaţi de shopping şi exigenţi“, a menţionat Tatian Diaconu, directorul imobiliar al Immochan România.